Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Floridában öregbítették hallgatóink a Corvinus hírnevét

2022-04-28 16:00:14

Az esetversenyzés során minden befektetett idő és energia többszörösen térül meg.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Március 20-26. között lezajlott a Heavener International Case Competition 2022 a floridai Gainesville-ben. A nemzetközi versenyen négy Vállalatgazdaságtan piramis kurzusegyüttest végzett hallgató képviselte az Egyetemet, akiket Matyusz Zsolt egyetemi docens készített fel a megmérettetésre. A csapat tagjai Fakli Fanni, Kostyal Dániel, Őrsi Zsanett és Szalay Csilla voltak. Az alábbiakban a csapat élménybeszámolója olvasható a versenyről: 

„Először is szeretnénk kiemelni, hogy rendkívül hálásak vagyunk a bizalomért, és a lehetőségért, hogy az Egyetemet képviselve versenyezhettünk egy ilyen rangos eseményen, ezzel is bővítve szakmai tudásunkat és tapasztalatainkat. 

Már a felkészülés során kiderült, hogy a Friendship Force International és a Baker Hughes lesznek az esetcégek, így a verseny előtti napokban elmerülhettünk a turisztika és az olaj- és gázipar rejtelmeiben. Az előzetes felkészülés során a kutatómunka és a próbaesetek oldása mellett szakértői interjúkat is készítettünk, hogy megértsük az iparágak dinamikáját és működési sajátosságait. Innen is köszönjük interjúalanyainknak, hogy segítségükkel aktuális, releváns és a verseny során is felhasználható tudással indulhattunk útnak! A versenyre történő felkészülést megelőzően a csapatunk összes tagja elvégezte a Cases on International Business Strategy nevű intenzív esetmegoldó kurzust, ami által megszereztük a sikeres szerepléshez szükséges esetoldó képességeket és kompetenciákat. 

A verseny eseteinek formátuma újdonság volt számunkra, a rövid, 12 órás esetnél a Friendship Force International nevű non-profit szervezetnek kellett egy új, for-profit üzleti modellt kitalálnunk, majd ezt prezentálni a szervezet tagjainak. A hosszú, 28 órás esetnél pedig az egész olaj- és gázipar energetikai átalakulására kellett megoldást hoznunk a következő hat évre. Mindkét esetet izgalmas kihívásnak éltük meg, büszkék vagyunk a megoldásainkra és a kivitelezésre. 

A szakmai zsűri véleménye is pozitív volt, az elemzést és a következtetéseket mindkét esetnél nagyra értékelték. Külön kiemelték a stratégiai irányt, illetve hogy olyan releváns problémákat azonosítottunk és dolgoztunk ki, amivel más csapatok nem foglalkoztak. A csapatunk kreativitása, vizuális megoldásai is egyedinek bizonyultak a mezőnyben. 

Felejthetetlen élmény volt élőben versenyezni. Mindannyiunknak nehéz volt az elmúlt időszak, sokáig bizonytalan volt, hogy megtartják- e a versenyt. Ennek azonban nyomát sem láttuk az ott töltött egy hét alatt. A verseny során a szervezők mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat, és megtapasztaljuk az igazi „southern hospitality”-t. Ehhez nagy mértékben hozzájárult Macy is, aki a csapatot a verseny során végig segítette, ugyanis megmutatta Gainesville legjobb helyeit, főzött és sütött nekünk. Volt, aki a csapatunkból az egyik program keretén belül csodálhatta meg életében először az óceánt, illetve testközelből figyelhettük meg Florida legjellegzetesebb állatait, az aligátorokat. A többi versenyző csapat mind közvetlen volt velünk, olyan volt egy hétig a légkör, mintha egy nagy nemzetközi család lennénk. 

Azt gondoljuk, hogy ez a verseny örök emlék marad számunkra, imádtuk minden percét, és bármikor elölről kezdenénk, ha lenne rá lehetőségünk. Éppen ezért bátorítunk mindenkit, akit érdekel az esetoldás, a tanácsadói karrier vagy a saját szakmai fejlődése, hogy vágjon bele ebbe a kalandba, amit mi Vállalatgazdaságtan Piramisnak vagy Case Tracknek hívunk. A többi, az Egyetem színeiben versenyző csapat mellett, mi vagyunk az élő példa arra, hogy minden befektetett idő és energia többszörösen térül meg a végén.” 

Gratulálunk a csapatnak az eredményes szerepléshez! Büszkék vagyunk arra, hogy a versenyzők ismét magas színvonalon képviselték magukat és az Egyetemet is nemzetközi színtéren, a világ vezető gazdasági egyetemei mellett. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.24. - 22:11:43