Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Férfi Egyetemi bajnokság: A Közgáz egyetlen ponttal nyerte a nyugati csoport rangadóját

2024-01-30 12:43:00

Csúcsrangadókkal indult a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 2024-es kiírása.

Budapesti Corvinus Egyetem

A hunbasket.hu beszámolója a mérkőzésről: 

Közgáz SC és DSK – Mosonmagyaróvár UNI Győr 86-85 (38-23, 17-21, 18-25, 23-15) 

Budapest, Kinizsi u., 30 néző. V.: Gaál, Szentpáli-Gavallér. 

Közgáz SC és DSK: JENEI 11/3, CSÍK 18/6, KUTROVICH 11/9, Pfandler 7, Sólyom Zs. 10. Csere: Gyürk 12/6, KOMMA 10, Csikós 4, Dormán, Szirák. Edző: Vladár Csaba. 

Mosonmagyaróvár UNI Győr: Friedl 3, BAKON 38/27, GARANCZ 9/3, KÁMÁN K. 15/9, SÓLYOM L. 23/3. Csere: Dani, Varga Z. Edző: Laky Tibor. 

“Nekiesett” ellenfelének, és Jenei Koppány irányítása mellett villámgyorsan elhúzott 10-3-ra a Közgáz. A vendégek is felvették a mérkőzés ritmusát, és Bakon Csanád, valamint Kámán Kristóf tripláival kifejezetten színvonalas, élvezetes játék mellett tartották a lépést a hazaiakkal. 

A második etapot 3 triplával nyitva fordított és el is lépett ellenfelétől a Mosonmagyaróvár. Felcserélődtek az első negyedbeli szerepek, a hazaiak kezdték üldözni ellenfelüket. A félidő hajrájában Komma László villanásaira építve egy 10-0-lal fordított a Közgáz. A második félidőben zónára álltak át a szünetig csere nélkül játszó vendégek, de ez ellen vagy visszaszerzett lepattanókból, vagy Kutrovich Bence révén távolról voltak eredményesek a hazaiak. A vendégek részéről Sólyom László lépett elő, aki egyrészt végül 23 pontos, 17 lepattanós dupla-duplát ért el, másrészt roppant látványos zsákolással vétette észre magát.  

A negyed hajrájáig tartotta szűk előnyét a Közgáz, ám a negyed végén Bakon szédületes triplasorozatával fordított és a záró etap előtt 6 ponttal vezetett a Mosonmagyaróvár. A záró etap elején tartották 5 pont körüli előnyüket a vendégek, majd fáradni látszottak, és a szakasz derekán Csík Richárd remek megmozdulásaival fordítottak, és pár ponttal el is léptek. Bakon újabb, szám szerint a 9. hármasa fokozta tovább az izgalmakat a végjátékban, de végül 1 pont megmaradt a Közgáz előnyéből egy olyan mérkőzésen, amely remek hírverése volt az egyetemi kosárlabdának. 

Vladár Csaba: Túl vagyunk a már szokásosnak mondható Mosonmagyaróvár elleni végletekig kiélezett rangadón. Ha némi szerencsével is, de sikerült nyernünk a remekül játszó, nálunk összeszokottabbnak tűnő, jól játszó ellenféllel szemben, nagyon örülök a győzelemnek. 

Laky Tibor: Nehéz egy ilyen mérkőzést hideg fejjel értékelni közvetlenül a lefújás után. Úgy látszik, a Közgáz otthonában nekünk izgalmas végjáték után minimális vereség jut osztályrészül, az előző évadban egy utolsó másodperces triplával kaptunk ki. Úgy gondolom, egy látványos, izgalmas meccset játszott a két csapat, nagy dobópárbajjal. A nagy adok-kapokból most mi jöttünk ki rosszabbul, de lesz még egy visszavágó, várjuk szeretettel a Közgázt! 

Statisztika a mérkőzésről 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.02. - 01:26:57