Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Felvételt hirdet a Korszakos Könyvek Képzési program

2024-01-03 10:10:00

A felvételi dolgozat leadási határideje 2024. január 14. vasárnap 23:59.

Budapesti Corvinus Egyetem

Érdekel a filozófia és a társadalomelmélet? Szívesen beszélgetnél tutoriális körülmények között a politika, a jog, a vallás, a kultúra és a gazdaság alapkérdéseiről? Szeretnél klasszikus műveket és gondolkodókat mélyebben megismerni? Szeretnél szabad, kreatív formában esszét írni? Úgy érzed, hogy a szaktudományos ismeretek mellett érdemes a műveltségedet is fejleszteni? 

Ha a fenti kérdésekre igennel válaszoltál, akkor neked szól a 2023/2024 tavaszán kezdődő, hat könyvre épülő Korszakos könyvek képzési program. 

Elsőéves alap- és mesterszakos hallgatók jelentkezését várjuk a programba, melynek során a politika, a jog, a vallás, a kultúra és a gazdaság alapkérdéseiről tanulhatnak és beszélgethetnek. A három féléves képzés alatt klasszikus műveket és gondolkodókat ismerhetnek meg, valamint megtanulják a szabad, kreatív esszéírás alapjait. 

A képzésre az Egyetem bármely alap- vagy osztatlan képzésében részt vevő, nappali tagozatos hallgató jelentkezhet az első aktív őszi félévében, akinek az egyetemi felvételi pontszáma legalább 400 pont volt. A jelentkezéshez az alábbi jelentkezési lapot kell kitölteni és elkészíteni egy esszét a következő témában: 

Minimum 2, maximum 3 oldalon mutass be egy olyan könyvet, művet, amelyről úgy véled, hogy gondolkodásod alakulása, szellemi érésed szempontjából döntő jelentőségű volt, és érvelj amellett, hogy mások számára ez miért volna ajánlott olvasmány. Ez lehet szépirodalmi (pl. regény), vagy valamilyen társadalomtudományi-bölcseleti mű. 

Támpontok: 

  • segített mélyebben megérteni valami fontosat a világból; 
  • úgy érezted, hogy általa jobban el tudod helyezni magad a társadalomban, közösségben, hozzájárult önmagad megismeréséhez; 
  • vagy éppen nagyon is provokatív volt számodra, de ezzel együtt szellemi ébresztőként szolgált.  

A képzés kiscsoportos szemináriumi formában zajlik, ezért a felvehető diákok száma korlátozott. 

A felvételi dolgozat leadási határideje: 2024. január 14. vasárnap 23:59 A beérkező pályamunkákat és az esetleges kérdéseket a korszakoskonyvek@uni-corvinus.hu címre várjuk. 

További információkat a program leírásában, a jelentkezési lapot pedig itt találjátok. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 22:00:48