Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Felvételi az Amigos a gyerekekért Alapítványba

2022-09-05 09:25:00

Az Amigos egyetemistákból álló önkéntes szervezet, amelynek célja, hogy játékos nyelvtanuláson keresztül motiválják gyógyulásra a beteg gyerekeket.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az Amigos olyan lelkes egyetemistákat keres, akik: 

  • szeretnek nyelveket beszélni és szívesen tennék vidámabbá a kórházban lévő vagy nehéz helyzetű gyerkőcök hétköznapjait 
  • tettre készek, lelkesek és érdekli őket a társadalmi felelősségvállalás, 
  • szeretnének egy országos, 170 fős egyetemista közösség és baráti társaság részesei lenni 

Az Amigos felvételi egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból áll, amely során a jelentkezők véleményére, látásmódjára, személyiségére kíváncsiak. Sikeres jelentkezés esetén a felvettek egy napos Amigo-Iskolában megismerkednek a szervezet és a kórházlátogatások legfontosabb elemeivel. 

Önkéntességük során az egyetemisták, vagyis az Amigók, nemcsak a kórházlátogatásokból, de a szervezeti feladatokból is kivehetik részüket, amivel szakmai tapasztalatra is szert tehetnek. A jelentkezők minden félévben háttércsapatot választanak és velük kapcsolódnak be az adott terület életébe.  

Az Amigók az alábbi feladatkörökben tudják kipróbálni magukat: adományszervezés, események és közösségi programok szervezése, külső kommunikáció és social media, valamint pályázatírás és tananyagfejlesztés. 

Így egy közgazdász is kipróbálhatja magát kreatív kommunikációsként vagy akár foglalkoztatófüzet-fejlesztőként is. 

Az Amigos alapítója, Forgács-Fábián Sára is a Corvinuson tanult, jelenleg pedig ugyanitt végzi PhD tanulmányait. A szervezet ezért is nagyon fontosnak tartja, hogy a Corvinus diákjai is színesítsék közösségüket. 

Ezen a linken lehet jelentkezni

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.16. - 23:38:40