Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Felhívás MTA Publikációs Nívódíjra 

2022-07-14 11:16:46

A Magyar Tudományos Akadémia IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Ipar- és Vállalatgazdaságtan Albizottsága, Marketingtudományi Albizottsága és Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottsága ismét Publikációs Nívódíjakat hirdet.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A díjakra 2021-ben megjelent nyomtatott és/vagy online publikációkkal lehet pályázni, illetve javaslatot tenni a következő három kategóriában, megjelölve, hogy mely albizottsághoz nívódíjára javasolják az adott publikációt: 

  • Szakkönyv / tanulmány szakkönyvben 
  • Magyar nyelvű folyóiratcikk 
  • Idegen nyelvű folyóiratcikk  

Kérjük a Gazdálkodástudományi Bizottsághoz kapcsolódó köztesületi tagokat, hogy legkésőbb 2022. szeptember 15-ig tegyenek javaslatot azon 2021-ben megjelent publikációkra, melyek megítélésük szerint sikerrel pályázhatnak a Nívódíjakra! Saját publikációk és más szerzők publikáció is javasolhatók. 

A javaslatoknál kérjük vegyék figyelembe, hogy kizárólag olyan, az MTMT-ben rögzített szakcikk, illetve szakkönyv díjazható, melynek legalább egy szerzője az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság köztestületi tagja. Ajánlásukat a javasolt – saját vagy más szerzők által jegyzett – publikációk pontos hivatkozási adatainak megadásával és rövid szakmai indoklással a következő formanyomtatvány kitöltésével tehetik meg: https://forms.office.com/r/gmeZmHvwMz 

A beérkezett pályaműveket az adott Albizottság munkáját támogató Nívódíj Munkabizottság tagjai értékelik. A Munkabizottság döntése során figyelembe veszi a javasolt pályaművek szakmai, tudományos színvonalát, a tárgyalt témakör relevanciáját, a tudományág fejlődésére gyakorolt hatását. A folyóiratok értékelésénél az MTA IX. Osztályának folyóiratlistája és a Scimago nemzetközi folyóiratlistája irányadó. Amennyiben valamely publikációt a Gazdálkodástudományi Bizottság több albizottságának nívódíjára is javasolnak, a munkabizottságok a szerzők javaslatát veszik figyelembe, ennek hiányában egyeztetnek a besorolásáról, hogy mely albizottság nívódíjáért indulhat.  

A Nívódíjak átadására várhatóan a Gazdálkodástudományi Bizottság Tudomány Ünnepe alkalmából szervezett konferenciáján vagy kapcsoló bizottsági ülésen kerül sor. Az eredményeket az Albizottságok a Vezetéstudomány folyóiratban is közzéteszik.  

Az egyes Albizottságokhoz kapcsolódó Publikációs Nívódíj Munkabizottságok tagjai: 

Az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Ipar- és Vállalatgazdaságtan Albizottság Publikációs Nívódíjára jelölt publikációkat értékelő munkabizottság tagjai:  

Gelei Andrea, egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem – az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság az Ipar- és Vállalatgazdaságtan Albizottság elnöke, 

Wimmer Ágnes, egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem – az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Nívódíj Munkabizottság alelnöke az Ipar- és Vállalatgazdaságtan Albizottság képviseletében. 

Felkért tagok: 

Dobos Imre, egyetemi tanár, DSc, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 

Karsai Judit, tudományos tanácsadó, DSc, KRTK KTI, 

Papanek Gábor, professor emeritus, DSc, Eszterházy Károly Egyetem, 

Szerb László, egyetemi tanár, DSc, Pécsi Tudományegyetem. 

Társ-albizottságok területének képviselői: 

Kenesei Zsófia, egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem  
– a Marketingudományi Albizottság képviseletében, 

Heidrich Balázs, egyetemi tanár, rektor, Budapesti Gazdasági Egyetem  
– a Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottság képviseletében. 

Az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Marketingtudományi Albizottság Publikációs Nívódíjára jelölt publikációkat értékelő munkabizottság tagjai: 

Mitev Ariel, habilitált egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem – az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Marketingtudományi Albizottság elnöke, 

Keszey Tamara, habilitált egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem – az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Nívódíj Munkabizottság alelnöke a Marketingtudományi Albizottság képviseletében. 

Felkért tagok: 

Balaton Károly, professor emeritus, DSc, Miskolci Egyetem, 

Berács József, egyetemi tanár, DSc, Budapesti Corvinus Egyetem, 

Dinya László, egyetemi tanár, Szegedi Tudományegyetem, 

Lehota József, professor emeritus, DSc, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, 

Piskóti István, egyetemi tanár, Miskolci Egyetem, 

Szücs Krisztián, egyetemi docens, Pécsi Tudományegyetem,  

Törőcsik Mária, egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem, 

Veres Zoltán, egyetemi tanár, Pannon Egyetem. 

 
Az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottság Publikációs Nívódíjára jelölt publikációkat értékelő munkabizottság tagjai:  

Dobák Miklós, egyetemi tanár – az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottság elnöke, 

Bakacsi Gyula, egyetemi tanár – az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság elnöke, 

Balaton Károly, professor emeritus, DSc – az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Nívódíj Munkabizottság alelnöke a Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottság képviseletében. 

Társ-albizottságok területének képviselői: 

Wimmer Ágnes, egyetemi tanár, Corvinus – az Ipar- és Vállalatgazdaságtan Albizottság képviseletében, 

Agárdi Irma, egyetemi docens, Corvinus– a Marketingtudományi Albizottság képviseletében. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 17:55:26