Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ezüstérmet nyertek hallgatóink a MEFOB teremröplabda-bajnokság döntőjében

2023-06-16 10:00:00

A női döntőben második, a férfiaknál negyedik lett csapatunk.

A MATE rendezte az idei MEFOB teremröplabda férfi és női döntőt. Mindkét versenyben érdekeltek voltunk, hiszen női csapatunk veretlenül, férfi csapatunk nagy küzdelem árán jutott be a döntőbe. 

A versenylebonyolítás miatt már május 14-én elutazott csapatunk a helyszínre, mert másnap reggel mindkét csapat nyitómérkőzést játszott. Nem kisebb volt a tét, mint a tavalyi eredmény megismétlése vagy még jobb helyezés elérése. Mindkét csapatunk a MATE gárdájával kezdett. A férfi csapatnak nagyon nehéz dolga volt, mert több extra ligás, válogatott játékos is volt az ellenfélnél. Az eredmény papírforma szerint alakult, így délután a harmadik helyért játszhatott a csapat. A nőknél is hasonló volt a helyzet, és 1-0-ra a MATE vezetett is, de lányainknak „helyén volt a szívük”. Megfordították a meccset, és döntőbe jutottak. 

A helyosztó mérkőzésen a férfi csapat nem bírt a Testnevelési Egyetem csapatával. Tisztes helytállásra futotta, ez egyben a negyedik helyet jelentette. A női csapat is a tavalyi évhez hasonlóan a Testnevelési Egyetem csapatával mérkőzött meg. Több játékosunk hiányzott sérülés és betegség miatt, így második játszmában tudtuk csak megszorítani egy kicsit a nagyon magabiztos TE-seket.  

Végül fejet kellett hajtanunk a jobb csapat előtt, ezzel harmadszor végeztünk zsinórban a dobogó második fokán. Csapatunkból Rózsa Nóra a legjobb feladó játékos különdíját is elhozta. Az idei szereplésünk tovább erősítette azt, hogy az egyetemen nagyon népszerű és eredményes a röplabda sportág. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.02. - 09:01:29