Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ezüstérmes a Corvinus csapata a világ egyik legrangosabb üzleti esetoldó versenyén

2024-01-15 09:29:00

A kanadai John Molson nemzetközi MBA esetversenyen 30 egyetem hallgatói mérték össze tudásukat a világ minden tájáról, a Corvinus az elődöntőben a házigazdákat is legyőzte.
Budapesti Corvinus Egyetem

A corvinusos hallgatók ausztrál, amerikai, brit, dél-afrikai, dominikai, holland, ír, kanadai, kolumbiai, német, svéd, szingapúri csapatokkal versengtek a montreali Concordia Egyetem John Molson Üzleti Iskolájának nemzetközi hallgatói versenyén január első hetében. Ez a megmérettetés az MBA (Master of Business Administration, a világ legnépszerűbb üzleti szakja) kategóriában a világ legnagyobb és legnehezebb globális versenye, amelynek célja, hogy áthidalja a vállalati és a tudományos világ közötti szakadékot.  

Az esetoldás szigorú szabályok között, internet használata nélkül, saját tapasztalatokra és meglátásokra alapozva zajlott. A versenyzőknek jellemzően három óra alatt kellett egy összetett üzleti problémát elemezniük, értékelniük és a kidolgozott megoldást prezentálniuk. A csapatokat a kreativitás mellett a probléma feltárásának sikeressége és az ötlet megvalósíthatósága alapján értékelték. 

A Hadházy Adél, Horváth Luca, Józsa Tamás és Keményfi Gergely alkotta hazai csapat a fináléban a svéd Lund Egyetem és a német Münsteri Egyetem hallgatóival küzdött, utóbbi lett az első. A magyar második helyezés a Corvinus történetének eddigi legkiválóbb eredménye ezen a versenyen.  

„A legnehezebb megmérettetés számunkra az úgynevezett “live case” feladat volt, amely során a vállalati problémát maga a cég vezérigazgatója ismertette élőben a helyszínen. A kihívást leginkább az jelentette, hogy limitált információk alapján kellett a cég komplex problémájára gyorsan racionális és megvalósítható megoldást találnunk. A legkiválóbb teljesítményt szerintünk az elődöntőben nyújtottuk, ahol egy svájci autóipari vállalat környezeti kihívásainak kezelésére dolgoztunk ki hosszú távú növekedési stratégiát. Meglátásaink egyszerre kreatívnak és racionálisnak bizonyultak, emellett pedig a zsűri visszajelzéseiből kiderült, hogy az erős csapategység kiemelt minket a forduló másik két csapata közül. Ezzel az eredménnyel legyőztük az addig veretlen University of New South Wales, illetve a házigazda Concordia egyetem csapatát” – mondta Józsa Tamás a Corvinus hallgatói csapatának képviseletében. 

„Ez a verseny hihetetlenül nehéz, és az MBA-versenyek legjobbjaként tartják számon. A csapat tagjai ismét bizonyították kiemelkedő felkészültségüket, kitartásukat, lelkesedésüket. Az elért eredmény egyben remek visszaigazolás is a Corvinuson folyó gyakorlatorientált képzés magas színvonaláról. Felkészítő tanárként büszke vagyok arra, hogy az elmúlt három évben kétszer is sikerült döntőbe jutnunk ezen a versenyen, ami bizonyítja tehetséggondozó programunk és hallgatóink kiválóságát” – mondta Felsmann Balázs, a csapat mentora, a Corvinus docense.  

A corvinusos csapat már korábban is nagy sikereket ért el, tavaly novemberben első európai csapatként, 126 versenytárs csoport között megnyerték a Cornell egyetem nemzetközi esetversenyét is. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.18. - 22:16:22