Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ezért éri meg TDK-zni. Már lehet jelentkezni

2024-01-22 08:22:00

Összegyűjtöttük, miért érdemes belevágni ebbe a tudományos munkába.

Budapesti Corvinus Egyetem

Kik jelentkezhetnek?  

 

Alapvetően minden alap-, és mesterszakos hallgatót várnak, akiknek lesz aktív, vagy passzív hallgatói jogviszonya a tavaszi félévben, és szeretnék kipróbálni magukat, akár egy visszajelzést kapni a tervezett szakdolgozatukról, vagy akár, ha szeretnének lehetőséget kapni a szakdolgozati védés kiváltására. 

 

Mikor és hogyan jelentkezhetnek? 

 

A regisztráció elindult, már várják a jelentkezőket. Jelentkezni ezen kérdőív kitöltésével lehet. A jelentkezéshez szükséges megjelölni a konzulenst, valamint a dolgozat címét, illetve meg kell adni az absztraktot is. Bár ezek módosítására később még lesz lehetőség. 

 

Milyen témák vannak? 

 

Összesen 66 szekciót hirdettek meg idén, ami az egyetem összes intézetét magába vonja, így egészen széles körben van lehetőség dolgozatok beadására. A szekciók részletesen a versenykiírásban, itt érhetők el. 

 

Miért éri meg TDK-zni? 

 

  • Megtanulsz kutatni, tudományos dolgozatot írni és előadni. 
  • Az erkölcsi és anyagi siker, amit a házi vagy az országos konferencián elért helyezés és az ezzel járó pénz- vagy tárgyjutalom jelent. 
  • A helyezés plusz pontot érhet a posztgraduális, mester vagy doktori képzésre való jelentkezésnél és sok esetben az elhelyezkedésnél is. 
  • Az OTDK-helyezettek közül választják ki a Pro Scientia Aranyéremre érdemes hallgatókat is, amely jelenleg a felsőoktatásban elérhető legmagasabb szintű elismerés. 
  • Mivel a TDK-munka sok esetben diplomatervben és diplomamunkában folytatódik, a TDK-munka tapasztalatait, a konzulens ill. a bíráló véleményét hasznosítani lehet a tényleges diplomamunkában. 
  • Sok TDK-dolgozat kisebb módosításokkal vagy akár módosítások nélkül is beadható diplomamunkaként. 
  • Ugyancsak nem elhanyagolható az a tapasztalat, amit az előadásra való felkészülés és maga az előadás jelent. 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 18:57:46