Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ezerötszáz középiskolásnak tartottak előadást hallgatóink az American Corner programjában

2023-06-05 13:16:00

Tizennégy hallgató vehetett részt az American Corner Corvinus hivatalos gyakornoki programjában.

Budapesti Corvinus Egyetem

Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködési megállapodásának keretében 2009 óta működik az American Corner oktatási-, kulturális-, és információs központ a Sóház épületében. A high-tech felszereltségű, nemrégiben teljes modernizáláson átesett központban a Corvinuson tanuló magyar és amerikai hallgatóknak minden szemeszterben lehetőségük van egy, az amerikai külügyminisztérium által elismert, különleges gyakornoki programban való részvételre.   

A kilenc hetes programba bekerülő gyakornokok személyesen és az online térben is bekapcsolódnak a központ munkájába. Eseményeket szerveznek, a programokhoz kapcsolódó promóciós és közösségimédia-anyagokat készítenek, valamint interaktív gimnáziumi előadásat tartanak, melyekre az American Corner külön tréningeket biztosít.  

A 2023 tavaszi szemeszter során 14 corvinusos hallgatónak sikerült bekerülnie a programba. A hivatalos Internship során a gyakornokok 46 különböző interaktív előadást tartottak 1492 középiskolás számára. A program végén a sikeres teljesítést igazoló hivatalos dokumentumokat az American Corner vezetője, Maurer Ferenc adta át a hallgatóknak. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.04. - 12:43:31