Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ezek a digitális fejlesztések segítenek neked, ha a Corvinusra jössz

2024-01-22 08:50:00

Ezek a digitális fejlesztések segítenek neked, ha a Corvinusra jössz
Budapesti Corvinus Egyetem

MyCorvinus app 

Az egyetem saját fejlesztésű applikációjában megtalálható a hallgatói élethez szükséges összes szolgáltatás, amihez bármilyen okoseszközről hozzá lehet férni. Itt lehet tájékozódni az egyetemi élettel kapcsolatos legfrissebb hírekről, az új lehetőségekről és az ösztöndíjakról. Bejelentkezés után elérhetővé válik egy személyes felület, ahol az órák és vizsgák időpontja, illetve helyszíne látható. Az alkalmazásban megtalálod még a tanév időbeosztását, az épületek térképét, a heti étlapot, elérhetőségeket, valamint a könyvtár funkcióihoz és az egyetem partnercégei által felajánlott kedvezményekhez is hozzáférsz. A MyCorvinuson tehát megtalálható a legtöbb fontos információ, a hasznos linkek ráadásul külön fül alatt szerepelnek. Sőt, még a Közgazdász Online blogot is eléred egy gombnyomással. 

Intézd Online 

Az Intézd Online névre hallgató platform a tanulmányi ügyintézést segíti. Kérdéseidre választ kaphatsz a különböző menüpontokba feltöltött információkat böngészve. Olyan témákról találsz itt tájékoztatást, mint a diákigazolvány-igénylés, a specializáció-választás, az ösztöndíjak, az igazolások és a külföldi részképzések. Amennyiben nem kapsz választ a felmerülő problémádra, közvetlen levelezést tudsz indítani az ügyért felelős egyetemi munkatársakkal, a folyamatot pedig nyomon tudod követni a felületen. Az Intézd Online oldalhoz az egyetem honlapján keresztül, a „Hallgatóknak” fülön belül a „Hallgatói tanulmányi ügyek” pontra kattintva tudsz hozzáférni. Az ügyintézés így sokkal gyorsabbá válik, hiszen az adott témakörre szakosodott munkatársak pár órán belül válaszolnak a feltett kérdésre, szükség esetén pedig egyből továbbítják az illetékes részleg számára. Munkaidőn kívül, hétvégeken a szolgáltatás természetesen szünetel.  

MyVoice & MyView  

A Corvinuson többféleképpen is kifejezheted véleményed. Megoszthatod például tapasztalataid az általad felvett tárgyakról és azok oktatóiról. A MyVoice felületén a szemeszter közben értékelheted az órákat és a professzorokat. A MyView pedig a félév végén nyílik meg, ahol szintén véleményezheted az oktatást olyan szempontok szerint, mint a tárgy hasznossága, teljesíthetősége vagy a tanárok hozzáállása. Ezeknek a platformoknak a használatával támogathatod az oktatók munkáját, valamint elősegítheted a tárgyak megújítását. Az anonim értékelés lehetővé teszi, hogy a jövőben minél inkább a hallgatók igényeihez legyenek igazítva az órák, naprakész legyen a tanterv. Ezek a felületek a MyCorvinus appon belül találhatóak meg, és a bejelentkezést követően érhetőek el. 

Navigator 

A Navigator a Corvinus saját, teljesen ingyenes intelligens platformja, ahol megtervezheted egyetemi életutad és karriered. Az oldalon mindenki saját magára szabottan kaphat tanácsot, mivel szakok szerint került kialakításra. Az egész rendszer alapját egy személyiségteszt adja. A MyCorvinusban elérhető körülbelül 30 perces kérdőív segítségével a rendszer egy profilt készít rólunk, amely tartalmazza képességeinket és preferenciáinkat. Ez alapján bemutatja a hozzánk illő egyetemi lehetőségeket és karriereket. A platform küldetése, hogy a hallgatók tájékozódhassanak lehetőségeikről. A profil elkészítése után lehetőség nyílik tanácsadókkal beszélgetni és mentorprogramban részt venni, ahol képzett oktatók segítenek megtalálni az utadat. Azoknak, akik szeretnének mélyebben elmélyülni jövőjük tervezésében, lehetőségük van részt venni a program utolsó állomásán, a professzionális karriertanácsadáson. A Navigator program állandó fejlesztés alatt áll, jelenleg nyolc szak számára elérhető a teljesen kidolgozott, segítőkész felület. 

A cikket Bogos Katalin írta, és először a Közgazdász Onlineon jelent meg. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.17. - 16:49:34