Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ez a három szak itthon csak nálunk indul!

2022-07-18 13:01:38

Új szakokkal kezdődik majd a 2023/24-es tanév a Corvinuson.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Ha a következő tanévben felvételizel, már az új, Nyugat-Európában rendkívül népszerű képzéseinkre is jelentkezhetsz. Ráadásul mindhárom szakunk Magyarországon csak a Corvinuson indul.

Mindhárom képzésünk újdonságnak számít itthon, hiszen ezekre eddig főleg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban lehetett jelentkezni. A következő felvételi időszakban azonban már itthon is elérhetők ezen szakok, ahol a jövő izgalmas szakmáihoz lehet releváns és hasznos tudást szerezni. Valamennyi képzésünk angol nyelven zajlik. 

Magyarországon a Corvinuson debütál a Nyugat-Európában nagy népszerűségnek örvendő PPE (Philosophy, Politics, Economics) alapképzés. Képzésünkön mély és megbízható alapokat szerezhetsz nálunk, ha a politika, a gazdaság vagy a tudomány területén szeretnél elhelyezkedni elemzőként, vezetőként, vagy akár a közéletben tevékenykednél szakértőként.  

A nyugati országokban a társadalmi elit utánpótlásának meghatározó része kerül ki ezekről a képzésekről, több vezető és világszerte ismert politikus is ilyen szakra járt, mint David Cameron, az Egyesült Királyság egykori miniszterelnöke, Tony Abbott, volt ausztrál miniszterelnök, vagy a Nobel-békedíjas aktivista, Malala Yousafzai. Ha sikeresen végzel nálunk, nemcsak át fogod látni a társadalmi, gazdasági és politikai problémákat, hanem képes leszel a lehetséges válaszok értelmezésére, összevetésére, kritikai elemzésére is. Nem mellesleg rendkívül összetett tudás birtokában leszel, ami kiváló alap lesz a mesterképzéshez vagy a szakmai munkádhoz. 

Bár manapság egyre nagyobb a kereslet az adatelemzésen alapuló szakértői munkára, üzleti adatok professzionális elemzéséhez szükséges egyetemi alapképzés eddig nem létezett Magyarországon. Ha ezt a szakot szeretnéd megcélozni, olyan szakemberré válhatsz, aki rendelkezik az adatelemzéshez és modellezéshez szükséges módszertani, informatikai és üzleti ismeretekkel, valamint képes leszel ötvözni ezeket és önálló problémamegoldás során alkalmazni is. 

A képzés során olyan versenyképes tudást szerezhetsz, amivel a vállalati adatokból fontos információt és tudást nyerhetsz ki és ezzel valódi értéket teremthetsz a gazdasági élet szereplőinek. A végzés után számos lehetőség között válogathatsz, hiszen valamennyi gazdaságtudományi mesterképzésre jelentkezhetsz innen, vagy multinacionális cégeknél, de kisebb vállalatoknál is elhelyezkedhetsz adatelemzőként. 

Ez a képzés szintén egyedi lesz Magyarországon és szintén csak a Corvinuson lehet elérni. Új szakunk előszobájának a PPE képzés számít, de közgazdaságtudományi és társadalomtudományi alapszakokról is várjuk azon hallgatók jelentkezését, akik komplex tudásra vágynak, és vezetők szeretnének lenni gazdasági vagy politikai területen. 

A Politikai gazdaságtan képzésünkön is a várható piaci igényeknek megfelelő, célzott és strukturált ismereteket adják át oktatóink, akik felkészítik hallgatóinkat a gazdasági és politikai események és jelenségek komplex értelmezésére, elemzések készítésére, valamint társadalmi rendszerek és rezsimek mély összehasonlító elemzésére.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.23. - 02:07:22