Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Erős gyakorlati projektmenedzserek képzése a cél

2022-02-09 12:28:19

A Corvinus Egyetem projektmenedzser szakközgazdász specialista szakirányú képzés gyakorlatorientált jellegének erősítéséért kötött együttműködési megállapodást a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és az Óbuda Group.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A hazai projektmenedzser képzés fejlesztése, illetve a szakma és tudományterület elismertségének növelése, népszerűsítése érdekében írt alá együttműködési megállapodást 2022. február 8-án a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség, továbbá Magyarország egyik piacvezető mérnökirodája, az Óbuda Group.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyakorlati ismeretek az első naptól kezdve beépüljenek képzési programjainkba. Ez az együttműködés biztosítja, hogy a gyakorló szakemberek oktatóként megjelenjenek a programban, valós eseteket, gyakorlati jelentőségű témákat tudjunk feltárni, miközben szem előtt tartjuk a módszertani sajátosságokat.

– mondta a megállapodásról Fehér Péter, a Corvinus Egyetem executive degree programokért és szakirányú továbbképzésekért felelős dékánja.

 

A Corvinus Egyetem projektmenedzser szakközgazdász képzésének célja olyan projektmenedzserek képzése és továbbképzése, akik alapvetően nagyméretű projektek (pl. építőipari, közlekedési, logisztikai) menedzselésében tudnak hatékonyan közreműködni. A megállapodás értelmében a felek óraadó oktatókat is delegálnak a közösen kijelölt tárgyak oktatásához, így biztosítva, hogy elméleti és gyakorlati szakemberek is helyet kapjanak a szakirányú képzés oktatásában.

Ebben a három oldalú együttműködésben az elmélet, a széleskörű tudás és a gyakorlat koncentrálódik. A PMSZ részvételével a képzés lehetőséget biztosít a leendő projektmenedzser szakemberek és a vállalatok jövőbeli összekapcsolódására. Hiszünk abban, hogy az oktatás és az üzleti területek együttműködésével valódi tapasztalaton alapuló képzés tud megvalósulni

– tette hozzá Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke.

Az oktatásban való részvételen túl az Óbuda Group, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Budapesti Corvinus Egyetem vállalta, hogy támogatást nyújtanak egymásnak a szak és a tananyag folyamatos fejlesztésében,  továbbá közös kutatási projektek és konferenciák megvalósításában.

Az Óbuda Group közel 35 éves fennállása alatt mindig is kiemelt figyelmet fordított a jövő generációjának képzésére és támogatására, ezért nagy öröm számunkra a mostani stratégiai együttműködés megszületése. Bízunk benne, hogy az évtizedek alatt nálunk felhalmozódott tudás és tapasztalat ennek erős alapja lesz!

mondta a megállapodásról Kálmán Péter, az Óbuda Group vezérigazgatója.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.24. - 09:42:05