Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ősszel utazol az Erasmus+-programmal? Ezt kell tudnod a pénzügyi támogatásról  

2023-05-15 14:25:53

Minden érintett, a 2023/24-es tanév őszi félévére Erasmus+-helyet elnyert hallgatónk megkapja a szükséges pénzügyi forrást – döntött a Corvinust fenntartó alapítvány legutóbbi kuratóriumi ülésén.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Tekintettel a következő szemeszter közeledtére, korábbi ígéretének megfelelően – miszerint a Corvinus szükség esetén fedezi az Erasmus+-ösztöndíjasok költségeit – a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány Kuratóriuma az 2023. április 24-ei kuratóriumi ülésén meghatározta a pénzügyi részletszabályokat a következő, őszi félévben külföldre induló Erasmus+-helyet elnyert hallgatók finanszírozása ügyében.  

A corvinusos szabályozás akkor lép életbe, ha a kiutazók támogatási szerződéseinek megkötéséig érvényben marad, hogy alapítványi egyetemek nem részesülhetnek uniós felsőoktatási támogatásokban. Ebben az esetben az Alapítvány kiegészíti a Corvinuson jelenleg rendelkezésre álló Erasmus+-forrást. 

Így azok az Erasmus+-helyet elnyert hallgatók is kiutazhatnak, akiket a jelenlegi Erasmus+-keret már nem tudná finanszírozni. Az, hogy mely hallgató mely forrásból kapja meg a szükséges támogatást, a következő szabályok alapján dől el.   

1. Közvetlen Erasmus+ finanszírozás:  

A rendelkezésre álló Erasmus+-forrásból az alábbi sorrendben az alábbi, 2023/24 őszén kiutazó hallgatók részesülnek:  

  1. Azok a hallgatók, akik pályáznak az Erasmus+-programhoz kapcsolódó esélyegyenlőségi és/vagy tartós betegség pályázaton, és azok valamelyikén támogatást nyernek el. 
  1. Azok a hallgatók, akik a Külföldi részképzési főpályázaton Erasmus+-helyet nyertek el, a főpályázaton elért pontjaik sorrendjében, a keret kimerüléséig. Pontegyezőség esetén a magasabb kumulált korrigált kreditindexű hallgató nyeri el a támogatást.  

Az Erasmus+ finanszírozásból kiutazó hallgatók jogosultak további Erasmus+-támogatásokat igénybe venni, pl. Zöld utazás.   

2. Alapítványi finanszírozás:  

  • Azoknak az Erasmus+ részképzéses helyet elnyert hallgatóknak, akiknek a rendelkezésre álló Erasmus+ pénzügyi keretből nem jut támogatás, a Corvinust fenntartó alapítvány biztosítja a finanszírozást. Ez a finanszírozás az Erasmus+-program szerinti alapösztöndíjnak felel majd meg.  
  • Szintén alapítványi finanszírozással utazhatnak azok a bilaterális helyekre kimenő hallgatók, akik a Pályázati kiírás szerint majd finanszírozást nyernek el (erről a 2023-as évi Nemzetközi részképzési pótpályázat lezárultát követően értesülnek az érintett hallgatók), ők az Erasmus+-program szerinti alapösztöndíjnak és utazási költségnek megfelelő támogatásban részesülnek. 

Az alapítványi finanszírozásból részképzésre kiutazó hallgatók nem jogosultak további támogatásra (pl. Zöld utazás).  

Az egyetem június folyamán értesíti ki az érintett hallgatókat arról, hogy kiutazásukhoz mely finanszírozási formában részesülnek. A Corvinus a tanév tavaszi szemeszterére szóló Erasmus+ finanszírozási szabályokról augusztus végén ad majd tájékoztatást.  

További kérdések esetén kérdéseidet az Intézd online! rendszerben tudod feltenni a MyCorvinus HUB-on keresztül, kérjük, használd ezt bátran: http://hub.my-corvinus.hu/ 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.19. - 03:35:26