Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Előadók Németországtól Moldováig – Danube Cup 2022

2022-04-25 10:51:37

A Duna egyetemeket és üzleti vállalkozásokat is egyaránt összeköt. Osztrák, német, szerb, moldovai, brit, holland és ukrán részvétellel április 28-án nemzetközi vállalkozásoktatási szakmai konferenciát tartanak a Corvinus Egyetemen, Vecsenyi János professor emeritus szakmai irányítása mellett.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Danube Cup elkötelezett a magas szintű vállalkozásoktatásért. Ezért küldetésének tekinti a tématerület oktatói, kutatói közötti tudás- és ismeretmegosztás elősegítését, a nemzetközi szakmai együttműködés kialakítását. 2022-ben a Corvinus Egyetem szervezi az első Danube Cup konferenciát, melyre rekordszámú előadói jelentkezés érkezett be. A konferenciát a Prof. Dr. Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora és Prof. Levendovszky János, a BME tudományos és innovációs rektorhelyettese nyitják meg.  

A konferencia programja: 

9.30 – 13.00: Szakmai előadások  

5 szekcióban összesen 27 vállalkozásoktatási szakmai előadást hallgathatnak meg az érdeklődők április 28-án a Faculty Club-ban, az angol nyelvű Danube Cup konferencián. A régió legjobb egyetemeinek képviselői számolnak be szakterülti kutatásaik eredményeiről, oktatással kapcsolatos legjobb gyakorlataikról.  

A szekcióvezetők:  

  • Prof. Elisabeth Berger, Johannes Kepler Egyetem Linz, Vállalkozás Intézet vezetője 
  • Prof. Kai von Lewinski, Passaui Egyetem, Közjogi, média- és információjog tanszék vezetője, Law Clinic vezetője (Entrepreneurship program) 
  • Prof. Patrick Saßmannshausen, OTH Egyetem Regensburg, Vállalkozás Intézet és Startup Központ vezetője 
  • Dr. Nedeljko Milosavljevic, Belgrádi Egyetem, Technológiatranszfer Iroda vezetője 
  • Dr. Jakob Pohlisch, Közgazdaságtudományi Egyetem Bécs, Vállalkozás és Innováció Intézet 


14.00 – 15.00: Akcelerátor workshop-ok A Danube Cup konferencia sikeres akcelerátoroknak is bemutatkozási lehetőséget biztosít. A Health Venture Lab REACTOR orvostechnológiai és egészségügyi akcelerátorprogramja (https://hvlab.eu/program/10/reactor-2022) mellett a Startup Business Launchpad akcelerátor Startup V.I.P. programja fog 25-30 perces bemutatóórát tartani corvinusos és BME-s egyetemistáknak. Ezekre a workshop-okra a szervezők várják érdeklődő hallgatók jelentkezését is. 


14.30-tól: Kapcsolatfelvétel ukrán egyetemekkel A Duna Németországtól Ukrajnáig köti össze Európa számos országát. Az ukrajnai háború kapcsán a Danube Cup szervezői feladatuknak érzik a kapcsolatfelvételt ukrajnai egyetemekkel, melyek menedzsmentképzést is nyújtanak. Egy hibrid beszélgetés során a konferencia résztvevői felveszik a kapcsolatot a Vadym Hetman-ról elnevezett Kijevi Nemzeti Közgazdaságtudományi Egyetem Ukrajnában maradt, illetve Magyarországra menekült oktatóival, valamint az Izmail-i Állami Egyetem közgazdász oktató kollégáival. A beszélgetés célja a kapcsolatfelvételen túl az, hogy tájékozódjunk a háború alatti felsőoktatási helyzetről, és keressük a segítségnyújtás kézzelfogható lehetőségeit, legyen az felsőoktatási tanulmányok magyarországi befejezése, online kurzusok nyújtása vagy kutatások befejezéséhez nyújtott támogatás.  


15.30 – 16.00: Sikeres startup alapító előadása A szakmai előadások mellett egy sikeres vállalkozó Corvinus alumna is beszámol vállalkozásoktatással kapcsolatos tapasztalatairól. Orbán Kati alapítótársaival a Gyerünk-Anyukám! vállalkozás elindításával, nemcsak egy sikeres startup-ot épített fel, de egy szemléletformáló mozgalmat is elindított. Kisgyerekes anyukáknak állítottak össze online edzéseket, ami a 2015-as induláskor egyértelműen innovatívnak számított. Vállalkozásuk a Covid pandémia alatt nagy lendületet kapott. És immáron a nemzetközi terjeszkedésen dolgoznak.  


16.00 – 17.00: „Entrepreneurship/Startup Education for Students – Quo vadis?” A vállalkozásoktatás kiemelten fontos területe az üzleti képzésnek. A Danube Cup konferencia zárásaként egy a közönséget is bevonni szándékozó, interaktív kerekasztal-beszélgetés során fel kívánjuk térképezni a tématerület jelenlegi helyzetét nemzetközi, Duna-menti perspektívából, „Entrepreneurship/Startup Education for Students – Quo vadis?” cím alatt. A beszélgetés résztvevői: Orbán Kati, sikeres startup alapító (Corvinus alumna/GoMomGo); Elisabeth Berger, Linz-i Johannes Kepler Egyetem Vállalkozás Intézetének vezetője és az International Journal of Entrepreneurial Behavior & Research Q1-es szaklap kiadója; Sean Patrick Saßmannshausen, az OTH Egyetem Regensburg professzora és technológiatranszfer-irodájának vezetője; valamint Danyi Pál, a BME docense. A beszélgetést a Danube Cup konferencia háziasszonya, Nagy Ildi fogja moderálni.  

A Danube Cup konferencia teljes program az alábbi linken érhető el. 

A Danube Cup konferencia 2022-es támogatói: 

  • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 
  • 77elektronika Kft. 
  • Masterplast Nyrt.  
  • Tresorit Kft.  

A konferencia Facebook oldala itt érhető el.  

A Danube Cup LinkedIn felülete itt található.  

Dreami it. Want it. Build it.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 14:37:34