Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Elkezdődött az oktatás: gyakorlati tudnivalók a Gellért Campusról

2024-02-12 09:00:00

Nagy mérföldkő az Egyetem életében, hogy február 12-én elindult az oktatás a Gellért Campuson, így vannak hallgatók, akinek már ott vannak óráik. Szeretnénk néhány praktikus információra felhívni a figyelmed a campus használatáról.

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Elhelyezkedés, megközelítés 

A Campus főbejárata a 1118 Mányoki út 9. szám alatt található. A Campushoz a Gárdonyi téri villamosmegálló és a Móricz Zsigmond körtéri metrómegálló esik a legközelebb.  

A Campus teljesen akadálymentes. A Campus területén nincs parkolási lehetőség.  

 

Tájékozódás a Campuson belül 

A Gellért Campus 4 épületrészből áll: a Sportközpontból, a főbejárati részből, illetve a J és K toronyból. A termek számozása is ennek megfelelő: pl. a J201-es terem a J torony második emeletén helyezkedik el. Az alábbi térkép, illetve MyCorvinus app térképe segít majd a tájékozódásban. 

 

Órák

Az órák többsége a J torony 2., 3. és 5. emeletén lesz, valamint egyes géptermi órák a K toronyban.  

Az órákkal kapcsolatos részleteket megtalálod a Neptunban. Jelenleg egyes óráknál a Neptunban két teremszám szerepel, ezek közül azt vedd figyelembe, ami J vagy K jelzésű, ezek a Gellért Campus termei. 

 

Nyitvatartás 

Bár a Campus a kollégium miatt éjjel-nappal üzemel, az oktatási és közösségi terek 7.00-21.00 között vannak nyitva. A beléptetőkapuk tavasztól fognak működni, egyelőre a megszokott módon kapu nélkül lehet bemenni a Campusra. 

 

Étkezés 

A Campus földszintjén található a Kantin, amelyben egy Fresh Corner Café üzemel 8.00 és 16.00 között. Természetesen a Kantinban van lehetőséged saját ételedet is megmelegíteni és elfogyasztani a Campus teljes nyitvatartásának idejében.  

 

Sportközpont 

A Sportközpont teljes funkcionalitással várhatóan áprilistól fog működni, de az egyetemi testnevelés órák már jelentős részben itt lesznek. A Sportközpont 7:00-18:00 között van nyitva. 

 

Park 

A Gellért Campus 11.000 m² parkterülettel rendelkezik, amelyen jelenleg még kertépítési munkálatok folynak. A kert tavasztól áll majd hallgatók rendelkezésére. Ennek kapcsán megértésedet kérjük! 

 

További információk 

A Campus főportájához közel eső Lounge-ban számzárral ellátott szekrények találhatóak az értékeid megőrzése érdekében. 

A K torony legfelső emeletén lévő Rooftop Café és a hozzá tartozó terasz szabadon használható 19:00-ig. 

 

Pilot félév 

A Gellért Campus ebben a szemeszterben nyitja meg kapuit, így a tavaszi félév minden egyetemi polgárnak egy új tapasztalat, amely egyfajta pilot félév formájában valósul meg. Minden kezdeti technikai nehézséggel kapcsolatban szíves megértésedet kérjük. Rendszeresen fogjuk majd visszajelzésedet kérni, hogy a tapasztalatok alapján tovább tudjuk majd fejleszteni a Campust. Kérünk, hogy bármilyen észrevételt, tapasztalatot ossz meg velünk az erre a célra létrehozott gellertcampus@uni-corvinus.hu e-mail címen. 

 

Vegyük közösen birtokba a Corvinus legújabb épületét, a Gellért Campust! 

  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.22. - 16:19:28