Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Elkészült a „Közpolitika” című könyv új kiadása

2023-12-12 10:21:00

A Közpolitika Tanszék professzorai, Gajduschek György és Hajnal György által jegyzett kötet a megjelenés óta eltelt időszak közpolitikai fejleményeivel bővült.

Budapesti Corvinus Egyetem

Bő évtizeddel az első kiadás megjelenése után a Közpolitika Tanszék professzorai, Gajduschek György és prof. Hajnal György elkészítették a „Közpolitika” című kötet második, lényegesen átdolgozott kiadását. 

A megjelenése óta eltelt időszakban a kötet a legtöbb, közpolitikával foglalkozó egyetemi képzésben gyakran forgatott tananyaggá vált. Noha a kötet továbbra is egyedüliként vállalkozik a közpolitika fogalmainak, elméleteinek és gyakorlatának tételes, magyar nyelvű áttekintésére, a kormányzás mind nemzetközi, mind pedig – különösen – magyarországi gyakorlatában bekövetkezett alapvető változások elkerülhetetlenné tették a kötet mondandójának kiegészítését, helyenként pedig megváltoztatását, továbbfejlesztését is. 

Így például új szövegrészek foglalkoznak a populista és az illiberális kormányzás nemzetközi és hazai mintázataival, illetve több – már kevésbé hasznosnak tűnő – szövegrész törlésre került. 

A megújult, megfiatalodott kötetet remélhetőleg haszonnal és érdeklődéssel forgatják majd nem csak az egyetemek polgárai, hanem a téma egyik-másik aspektusa iránt érdeklődő, szélesebb olvasóközönség is. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 16:42:35