Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Életműdíjat kapott Simon Judit, a Corvinus professor emeritája

2023-11-24 10:37:00

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége a piackutató szakma kiemelkedő személyiségeinek ítéli oda az elismerést.

Budapesti Corvinus Egyetem

Simon Judit, a Marketing- és Kommunikációtudományi Intézet professor emeritája kapta 2023-ban a szakmai szövetség életműdíját a marketingkutatás területén végzett kiemelkedően magas színvonalú oktatói, hazai és nemzetközi tudományos tevékenysége, a tudományos utánpótlásnevelésben való részvétele és kiemelkedő szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként. 

Simon Judit a marketingtudomány és -oktatás meghatározó alakja, 2008 és 2016 között az Egyetem Marketing és Média Intézetének (a jelenlegi a Marketing- és Kommunikációtudományi Intézet jogelődje) igazgatója volt.  A Budapesti Corvinus Egyetem munkásságát 2003-ban Egyetemért Emlékérem, 2018-ban Budapesti Corvinus Egyetem Aranyérme kitüntetéssel díjazta.  

Oktatási tevékenységének egyik legfontosabb pillére a Marketingkutatás és piacelemzés (korábban Marketingkutatás kvantitatív technikái) tárgy megalapítása és fejlesztése, illetve a Naresh. K. Malhotra professzorral közösen jegyzett magyar nyelvű Marketingkutatás könyve is.  Simon Judit nevéhez köthető a Passaui Egyetemmel közösen szervezett DSG képzés, illetve 1997 és 2016 között ő volt a Budapesti Corvinus Egyetem Német Nyelvű Gazdálkodási Központjának is a vezetője. Kiemelkedő tudományos és oktatási munkásságának köszönhetően a Passaui Egyetem 2014-ben díszdoktorrá avatta, 2019-ben pedig díszpolgári címet adományozott számára. 

 

Az életműdíjat korábban Hoffmann Istvánné professor emeritának és Dr. Szabó Lászlónak adományozta a szövetség, mindketten a mai Corvinus oktatói voltak. 

 

Gratulálunk az elismeréshez! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.23. - 02:17:19