Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Quinnipiac University és a Corvinus

2022-06-14 15:47:36

A Corvinusra látogattak a Quinnipiac University College of Arts and Sciences képviselői egy együttműködési szándéknyilatkozat aláírása céljából.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A két intézmény, illetve azok képviselői közötti együttműködés régre nyúlik vissza, így annak formalizálása egy újabb lépés a szakmai kapcsolat elmélyítése érdekében. A dokumentum aláírásával a két intézmény kifejezte a kölcsönös szándékát a kutatási, oktatási és egyéb nemzetközi akadémiai együttműködési lehetőségek feltárására és azok megvalósítására vonatkozóan.

Az aláíráson a Corvinus részéről részt vett Prof. Dr. Szabó Lajos általános rektorhelyettes, Prof. Dr. Szántó Zoltán Oszkár nemzetközi kapcsolatokért és akkreditációkért felelős elnökhelyettes, Prof. Dr. Zsóka Ágnes akadémiai fejlesztésekért felelős rektorhelyettes, Dr. Vas Réka Franciska oktatási rektorhelyettes, illetve Dr. Pesuth Tamás rektori biztos.

A Quinnipiac University képviseletében Dr. Adam David Roth, a College of Arts and Sciences dékánja, Dr. Christopher Ball, a Central European Institute igazgatója és Magyarország connecticuti tiszteletbeli konzulja, Dr. Sean Duffy, az Albert Schweitzer Institute igazgatója, valamint Dr. Jesse Kalinowski, a Quinnipiac University adatelemzési programjának vezetője volt jelen.

Az aláírási ceremóniát követően a két intézmény szakmai egyeztetést tartott az alábbi tudományterületekről annak érdekében, hogy az aláírt szándéknyilatkozatot minél előbb és minél több szakmai tartalommal tölthessék meg:

  • Adatelemzés
  • Közgazdaságtan
  • Politikatudomány
  • Nemzetközi kapcsolatok

A két intézmény közötti együttműködés tovább erősíti a Corvinus nemzetköziesítési törekvéseit, valamint bővíti a hallgatók és az oktatók, kutatók által elérhető lehetőségek tárházát, amely lehetőségekről az Egyetem polgárai hamarosan részletesebben tájékozódhatnak.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.26. - 10:30:12