Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Együttműködési megállapodást írt alá a Corvinus és a Market Építő Zrt.

2023-12-13 09:42:00

A vállalati és az akadémiai szféra együttműködésében rejlő szinergiák kihasználását célozza az a stratégiai megállapodás, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem és a Market Építő Zrt. kötött meg december 12-én Budapesten.

Budapesti Corvinus Egyetem

Vezető építőipari céggel bővítette stratégiai partnereinek sorát a Budapesti Corvinus Egyetem. A három évre szóló együttműködési megállapodást a Corvinus részéről Anthony Radev, az egyetem elnöke, valamint Szabó Lajos megbízott rektor, a Market Építő Zrt. képviseletében Scheer Sándor vezérigazgató, igazgatósági elnök írta alá a Corvinus főépületében kedden. 

„Magyarország legjobb gazdasági egyetemeként kulcsfontosságú számunkra, hogy a legfrissebb sikeres vállalati tapasztalatokat folyamatosan integráljuk az egyetemi oktatásba. A Markettel megkötött partnerségünknek köszönhetően egy komplex iparágból a legkiválóbb szakemberek, projektmenedzserek tudását építjük be hallgatóink tanulmányaiba” – mondta Anthony Radev, a Corvinus elnöke. 

„Folyamatosan bővítjük élő vállalati partneri körünket, mert a gyakorlatorientált oktatással eredményesen tudjuk támogatni, hogy hallgatóink elkezdjék saját szakmai kapcsolataikat kialakítani, a végzés után pedig a piaci elvárások szerint, hatékonyan alkalmazzák a tanultakat. Ez a naprakészség a Corvinus diploma egyik vonzereje” – mondta Szabó Lajos, a Corvinus megbízott rektora. 

„A Market Építő Zrt.-nél a szakember-utánpótlás, valamint a hatékonyság-javítás top prioritásaink között szerepelt. Éppen ezért, ezzel összhangban keressük az együttműködési lehetőségeket azokkal a nyitott gondolkodású felsőoktatási intézményekkel, akik akár kutatás-fejlesztési, akár egyéb hatékonyság-javító projektekben tudnak bennünket segíteni, és akiknek képzési rendszere valós életből vett tapasztalatainkkal kombinálva gyakorlatiasabbá tud válni. Reményeink szerint a Corvinus és a Market együttműködése nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy az egyetem végzett hallgatói gyakorlatorientált, projektmunkára fogékony attitűddel lépjenek ki a munka világába” – nyilatkozta Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója. 

A stratégiai partnerség részeként a Market szenior menedzserei rendszeresen tartanak majd szakmai előadásokat, szemináriumokat saját vállalati működésükről, iparági példákról, fókuszba helyezve a projektmenedzsment- és vezetési ismereteket. A Corvinus Egyetem félévente tudományos fórumot biztosít a vállalatnak a közös gondolkodás, a piaci és iparági igények, kockázatok és kihívások felismerésére, kezelésére. A Market Építő Zrt. a Corvinus stratégiai partneri találkozóin részt vállal az innovációs és a kutatás-fejlesztési együttműködésekben, valamint az egyetem stratégiai irányairól szóló párbeszédekben.  

Az egyetem idén korábban már több együttműködési megállapodást kötött, többek között az EY Magyarországgal, az ExxonMobillal és a Hewlett Packard Enterprise-zal.  

A fotón balról jobbra: Szabó Lajos, a Corvinus megbízott rektora, Anthony Radev, a Corvinus elnöke, Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. Vezérigazgatója és Báthory Balázs, a Market Építő Zrt. vezérigazgató-helyettese.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 04:08:05