Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Egyre népszerűbb a HSUP startupképzése

2022-10-06 11:07:56

Több mint háromszorosára, több mint 300-ra nőtt idén a startupképzésben részt vevő hallgatók száma a Corvinuson 2021-hez képest. A tavalyi tanévben csatlakozott először a Budapesti Corvinus Egyetem azon egyetemek sorába, amelyek meghirdették a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) portfóliójába tartozó Hungarian Startup University Programot (HSUP).

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A HSUP Magyarország első egyetemi szintű, gyakorlatorientált startupképzése, amelynek célja, hogy a jövő generációi már az egyetem falai között megismerkedhessenek a vállalkozás világával, és elsajátíthassák a megoldásközpontú, innovatív gondolkodásmód alapjait. A két féléves program arra is felhívja a felsőoktatásban tanuló tehetséges fiatalok figyelmét, hogy az innovatív ötletek vállalkozássá fejlesztése olyan karrierlehetőség, amelyre sokan talán nem is gondolnak még ebben az életkorban.

Ebben a tanévben 321-en jelentkeztek a képzésbe, amely jóval magasabb az előző év jelentkezési számainál. A 2021/2022-es tanév félévében a HSUP tárgyat 95 hallgató vette fel alap- és mesterszakon. A második félévbe való bekerülés nem automatikus; aki a második félévben is felveheti a tárgyat, ösztöndíjat kap és ötletét is megvalósíthatja. A corvinusos hallgatók tavaly 6 ötletet dolgoztak ki, sőt más egyetemek csapataihoz is csatlakoztak, így a 95-ből 54 ösztöndíjas hallgató vett aktívan részt a mentorálásban és fejlesztési munkákban. A projektötletek között volt profitorientált prototípus irányú fejlesztés, csakúgy, mint fenntarthatóságot és ökológiai lábnyomot csökkentő, szolgáltatást támogató ötlet is.

A tárgy növekvő népszerűségének oka lehet, hogy a képzésben a hallgatók megmutathatják kreatív oldalukat, lehetőségük nyílik ötleteik megvalósítására, részt vehetnek a vállalkozói ökoszisztémában és tudatosan megalapozhatják kapcsolatrendszerüket, mindezek mellett már fiatalon találkozhatnak a vállalkozóvá válás lehetőségével és kihívásaival. Az NKFIH kezdeményezésére elindított hiánypótló képzés hosszú távon is pozitív hatással lehet a hazai innovációs ökoszisztéma fejlődésére.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 02:50:06