Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Egyetemi Európa-bajnokságon vesz részt a 3×3-as férfi kosárlabdacsapatunk

2023-06-30 09:47:00

Az idei Európai Egyetemi Játékokon már szeretnének valami maradandót alkotni a Corvinus Egyetem 3x3-as férfi kosarasai július 15-19. között Debrecenben.

Mint arról korábban írtunk, július 15-19. között Debrecen lesz a házigazdája a 3×3-as kosárlabda egyetemi Európa-bajnokságnak, amely a jövő nyári hazai rendezésű Európai Egyetemi Játékok főpróbája is lesz egyben. 

A debreceni tornán 17 európai nemzet egyetemeiről 17 női és 23 férficsapatnak szurkolhatunk, közöttük több magyar alakulatnak is. A házigazda Debreceni Egyetem mind a női, mind a férfi versenyekben érdekelt lesz, csakúgy, mint a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Corvinus férficsapattal indul, míg a nők versenyében a Széchenyi István Egyetem és a Miskolci Egyetem képviseli a magyar színeket. 

A Budapesti Corvinus Egyetem férfiegyüttese már szerepelt rangos nemzetközi tornán: az utolsó helyen végzett csoportjában a tavalyi lódzi Európai Egyetemi Játékokon a 3×3-as tornán, így nem jutott tovább az egyenes kiesési szakaszba. 

„Afféle tesztév volt a tavalyi, hiszen először szerepeltünk Európai Egyetemi Játékokon” – árulta elé Vladár Csaba, a 3×3-as csapat vezetőedzője, aki a 2022-es lódzi játékokon az egyetem nagypályás kosarasait vezényelte. “A tavalyi együttesből ketten maradtak, akikhez két új srác csatlakozik. Úgy vélem, szerkezetében erősebb lesz az idei csapat, mint a tavalyi, ráadásul a két régi tagnak már van nemzetközi tapasztalata. Fontos megemlíteni, hogy együttesünk ugyanabban az összetételében játszotta végig az idei 3×3-as kosárlabda MEFOB-ot, amelyen második helyezést ért el úgy, hogy nélkülöznünk kellett 3×3-as válogatott játékosunkat, az NB I/B-ben szereplő MAFC játékosát, Komma Lászlót.” 

Jóllehet már csak három hét van hátra a kontinensviadalig, mivel még tart a vizsgaidőszak, nehéz olyan időpontot találni edzésre, amely mindenki számára megfelel. Mi több, az első- és másodosztályban szereplő játékosoknak ki kell pihenniük a hosszú szezonnal járó fáradalmakat. A tervek szerint a Közgáz ezen a csütörtökön kezdi a felkészültést. 

Mindezek tükrében óvatosan fogalmaz a vezetőedző, amikor az esélyekről kérdezzük.  

„Sportolók vagyunk. Vannak céljaink, szeretünk nyerni, sikereket elérni, és természetesen szeretnénk fejlődni is. A dolgunkat nehezíti, hogy senkinek sem a 3×3-as kosárlabda a fő profilja, ráadásul a nyár közepére esik a rendezvény. Előre akarunk lépni, amiben sokat segíthet, hogy egy ideje együtt van a csapat, már sokan szereztek rutint, így minden tőlünk telhetőt megteszünk. Senki sem fogalmazott meg konkrét elvárást az Eb-szereplésünkkel kapcsolatban, de szeretnénk továbbjutni a csoportból.” 

Jóllehet az egyetemisták ilyenkor inkább a vízpartot és a bulit választják, vannak, akiket könnyen „hadra” lehet fogni. „Akik velünk tartanak az Eb-re, szeretik a kosárlabdát, tudják, hogy jó társaságban vannak, és azzal is tisztában vannak, hogy kiváló helyszínen, itthon mutathatják meg tudásukat. Kifejezetten örömmel tölt el, hogy válogatott játékosunknak, Komma Lacinak is fontos ez az esemény, hiszen remek lehetőség számára, hogy gyakoroljon. Vele mindenféleképpen erősebbek leszünk.” 

A Corvinus 3×3-as kosárlabdacsapata: Galambos Árpád, Komma László, Papp Dominik, Szántó Dániel  

Vezetőedző: Vladár Csaba 

Szöveg: Márványkövi Ferenc 

Fotó: B33 Tour / Facebook 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.01. - 20:13:48