Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Egyetemi 3×3-as Eb: 2. legjobb magyar csapat a Corvinus, zsákoló bajnok lett hallgatónk

2023-07-24 14:42:00

A Corvinus második legjobb magyar csapatként 13. lett, Komma László hallgatónk megnyerte a zsákoló versenyt.
Budapesti Corvinus Egyetem

Debrecenben a 3×3-as Egyetemi Európa-bajnokságon szerepelt a Corvinus fiú csapata: Komma László, Papp Dominik, Szántó Dániel, Galambos Árpád, edző Vladár Csaba. 

Több magyar csapatunk is szép, értékes sikereket aratott, a Corvinus férfi együttese például spanyol és horvát együttest győzött le a csoportjában. A férfiaknál két csapatunk (Debrecen, Corvinus) továbbjutott a legjobb 16 közé. 

Utolsó nap a 13-16. helyért játszottunk Lengyel és Szlovén egyetemi csapatok ellen. Sikeresen vettük az akadályokat és két szép győzelemmel zártuk az Európa bajnokságot. 

Corvinus Egyetem – Wroclawi Műszaki Tudományegyetem (lengyel) 21-14 

Az első percekben fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok, majd a mérkőzés derekán a Corvinus egy 8-2-es rohammal eldöntötte a maga javára a találkozót. Érdekesség, hogy a Corvinus minden játékosa dobott duplát. 

A Corvinus Egyetem pontszerzői: Komma 8/2, Szántó 7/4, Galambos 4/2, Papp 2/2. 

Corvinus Egyetem – Maribori Egyetem (szlovén) 21-19 

A nagy dobópárbajt hozó találkozó első felében, ha szűken is, de a szlovén fiúk vezettek. A játékidő derekán 12-8-ra elhúzott a Maribor, ám ekkor szédületes “szárnyalás” vette kezdetét Vladár Csaba tanítványai részéről, akik egy 9-1-es rohammal 4 pontos előnnyé alakították a nem sokkal korábbi ugyanekkora hátrányukat. Ezután jött egy kis megtorpanás, egy 6-2-vel egyenlített a szívós szlovén gárda, de a végén egy büntetővel és egy kosárral a 8. perc elején elérte a 21 pontot, és megnyerte a mérkőzést a Corvinus. 

A Corvinus pontszerzői: Komma 10/2, Galambos 6/4, Szántó 3, Papp 2. 

A záró napon került sor a dobó és zsákoló versenyekre. Itt a mezőny legjobb öt dobója és zsákólója vett részt. Szántó Dániel a dobó, Komma László a zsákoló versenyen képviselte egyetemünket. Laci óriási közönségsikert aratva megnyerte a versenyt! 

“Köszönet illeti egyetemünket, a Budapesti Corvinus Egyetemet, melynek aktív hallgatóiként büszkén képviseltük felsőoktatási intézményünket. De büszkén képviseltük egyetemünk mellett hazánkat is ezen a rangos eseményen” – mondták sportolóink. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.18. - 08:39:14