Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Dr. Matura Tamást kinevezték a Center for European Policy Analysis külső vezető kutatójává

2022-05-16 15:29:21

Dr Matura Tamást, a Nemzetközi Tanulmányok szak oktatóját a washingtoni központú Center for European Policy Analysis külső vezető kutatójává nevezték ki.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A Center for European Policy Analysis (CEPA) küldetése az erős és tartós, stratégiai jövőképpel rendelkező transzatlanti szövetség biztosítása, amely a demokratikus értékekben és elvekben gyökerezik, stratégiai jövőképpel. Élvonalbeli kutatások, elemzések és programok révén friss betekintést nyújt biztonságpolitikai és külpolitikai ügyekben kormányzati tisztviselők és intézmények számára. Az Intézet segít a transzatlanti vállalkozásoknak eligazodni a változó stratégiai környezetben, és hálózatokat épít a jövő atlantista vezetői számára. A CEPA egy független, nonprofit közpolitikai intézmény.

Dr. Matura Tamás PhD a Corvinus egyetem oktatója és a Közép-európai Ázsia Kutató Központ alapítója. Kutatási területe Kína külpolitikája, az EU és Kína, illetve Közép-Európa és Kína kapcsolatrendszere. Karrierjét a Magyar Külügyi Intézetben kezdte, a Kínai-Magyar Tanácsadó Testületben segítette a nemzetgazdasági miniszter munkáját, tagja volt Magyarország Kína- illetve BRICS Stratégiáját előkészítő szerkesztőbizottságnak. Mindemellett az ESSCA School of Management Angers-Paris-Budapest-Shanghai vendégoktatója és a European Think Tank Network on China alapító tagja.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 00:50:16