Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Doktori hallgatónk és alumnusunk a Forbes 30/30-as listáján

2024-03-01 12:19:00

Horváth Viola a protégé. mentorprogram ötletgazdája és vezetőjeként, Zámbó Gergely és társa a Respray automatájukkal kerültek be a 30 alatti sikeres magyar tehetségek közé.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Forbes magazin minden évben összeállítja azon harminc évesnél fiatalabbak harmincas listáját, akik nagyot alkottak területükön. Bárki jelölhet első körben (idén 500 javaslat érkezett), amit a szerkesztőség kiegészít saját kutatásaival, és a saját munkájuk során az utóbbi egy évben látókörükbe került tehetségekkel. Kértek ajánlásokat befektetőktől, cégvezetőktől, civilektől és különböző szakemberektől, és számos háttérbeszélgetést folytattak a jelöltekről. Végül a szerkesztőségben is megvitatták, kik azok, akiknek tehetségükkel, szorgalmukkal és kitartásukkal mindenképpen helyük van ezen a listán. 

Horváth Viola a protégé. mentorprogram ötletgazdája és vezetője, a Corvinus Gazdálkodástani Doktori Iskolájának hallgatója. A Protégé azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a fiatalokat és vonzóvá tegye számukra a turizmusban és a vendéglátásban való karrierépítést. A kezdeményezés válasz volt arra, hogy sok fiatal hagyta el a pályát a negatív tapasztalatok miatt. „Sokat elmond a probléma aktualitásáról, hogy míg 2021 őszén tíz mentor bevonásával indultunk, most zártuk le sikeresen az ötödik programunkat, ahol már 30 mentort és mentoráltat kötöttünk össze és 35 önkéntes segíti a munkánkat.” Viola szakmai pályáját az önkéntes nyári táboroztatástól az utazási irodai munkán és a Marriott szállodaláncnál szerzett gyakorlaton át a szabadúszó marketingtanácsadásig sok minden alakította, most pedig a Corvinuson végzi doktori képzését.  A Protégé tavaly elnyerte a Bridge Budapest üzleti közösségeket elismerő Élesztő Díját. 

A Forbes 2024-es 30/30-as listáján Violán kívül Zámbó Gergely alumnusunk is helyet kapott Réti Andorral közösen megalkotott Respray dezodoros palackot újratöltő automatájukért. 

Zámbó Gergely (bal) és Réti Andor az újratölthetődezodor-automatával 

Az automatával a vásárlók akár négyszer is újratölthetik aeroszolos, vagyis fújós dezodorjaikat, ezzel csökkentve az ilyen palackok környezeti lábnyomát. A Respray csapata 2019-től három év és sok ezer teszttöltés során tökéletesítette a technológát, pedig korábban ebbe a világ legnagyobb dezodorgyártóinak is beletört a bicskája. Automatájukra a Rossmann Magyarország is felfigyelt, és tavaly már teszt jelleggel három itthoni drogériájukban is beüzemelték az első körben saját márkás dezodoraik utántöltésére alkalmas gépeket. A pilot sikeres lett, így idén a tervek szerint újabb harminc automatát helyeznek ki.  

A Zámbó Gergellyel készült korábbi interjúnkat itt lehet elolvasni. 

Gratulálunk az elismeréshez! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 02:12:14