Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Doktoranduszunk élménybeszámolója az IRSPM 2023-as konferenciájáról

2023-05-05 13:03:00


Idén Hajnal György professzor vezetésével ismét a Közpolitika Tanszék rendezte meg az IRSPM éves konferenciáját. Az IRSPM a közmenedzsment és a közpolitika egyik legnagyobb nemzetközi tudományos szervezete, így az esemény egyedülálló lehetőséget nyújtott az egyetem közösségének, hogy a terület vezető kutatóival és tudományos eredményeivel találkozzanak. Most doktorandusz hallgatónk, Abdul-Manaf Rabiu osztja meg a konferenciával kapcsolatos élményeit.

„Az IRSPM 2023-as konferenciája volt az egyik legjobb élményem, amióta elkezdtem közpolitikával foglalkozni. Az esemény résztvevőinek köre kifejezetten sokszínű volt, a világ legkülönbözőbb részeiből érkeztek szakpolitikai elemzők, kutatók, vezetők és gyakorlati szakemberek a közszféra területéről. A konferencián tapasztalt szakértők adtak elő, akik megosztották meglátásaikat a közigazgatás, a kormányzás és a politikaformálás különböző irányzataival kapcsolatban.

A konferencia egyik legnagyobb előnye az volt, hogy lehetőséget adott a különböző hátterű szakemberekkel való kapcsolatteremtésre, akik megosztották a közszolgáltatások menedzselésével kapcsolatos ötleteiket és tapasztalataikat jelentős társadalmi változások idején. Az egyik ülés alkalmával például megismerhettem a közszolgáltatások alacsony erőforrásigényű környezetben történő átalakításának innovatív gyakorlatait, ami különösen hasznos a doktori kutatásom szempontjából.

A konferencia emellett lehetővé tette, hogy tapasztalt szakemberek által vezetett interaktív workshopokon és beszélgetéseken vehessünk részt. Ezek közül kiemelném a bürokratikus akadályokról szóló workshopot, amely különösen tetszett, és gyakorlati tippeket adott a bürokrácia hatékony csökkentésére a közszféra szervezetein belül.

Összességében úgy látom, hogy az IRSPM konferencia kiváló alkalom volt többek között új ismeretek elsajátítására, hálózatépítésre, valamint a közigazgatás vezető gondolkodóival és gyakorlóival való kapcsolatteremtésre. A tapasztalatok motiválnak arra, hogy a megszerzett ismereteket a munkám során is kamatoztassam az érintett közösségek javára.”

Geert Bouckaert professzor, a Leuveni Katolikus Egyetem professzora, a közmenedzsment világszerte elismert kutatója kollégák körében.
Hajnal György professzor, a konferencia elnöke üdvözli a résztvevőket a megnyitó alkalmával. 
Fiatal kutatók a nyitófogadás során.
A konferencia sikeréhez nagy mértékben hozzájárultak a Közpolitika Tanszék önkéntesei. Köszönet minden diákunknak a lelkes munkájáért.
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 22:41:22