Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Doktorandusz tanévnyitó ünnepséget tartottak

2023-10-20 13:38:00

A Corvinus Doktori Iskolák (CDI) és a Corvinus Doktorandusz Önkormányzat (DÖK) szervezésében állófogadással egybekötött évnyitó eseményt rendeztek.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az eseményt Dr. Kónya István, a CDI Dékánja nyitotta meg, külön üdvözölve az elsőéves doktoranduszokat és a felsőbbéves hallgatókat. Az eseményen részt vett Dr. Keszey Tamara kutatási rektorhelyettes, továbbá a négy Doktori Iskola vezetője, Dr. Balázs Zoltán (Nemzetközi Kapcsolatok és Politikatudományi Doktori Iskola), Dr. Elekes Zsuzsanna (Szociológia és Kommunikációtudományi Doktori Iskola), Dr. Fertő Imre (Gazdálkodástani Doktori Iskola) és Dr. Csóka Péter (Közgazdasági és Gazdaságinformatikai Doktori Iskola) is motiváló szavakkal köszöntötte a doktoranduszokat. 

A Doktori Iskolák irodája képviseletében Horváthné Krista Zsuzsa, az Egyetemi Doktori Iroda vezetője mondott néhány szót a doktori ügyek ügyintézésének menetéről, valamint arról, hogy milyen kérdésekkel érdemes keresni az iroda munkatársait, akik minden erővel azon vannak, hogy segítsenek a felmerülő ügyek megoldásában. 

A vezetők beszédét a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) képviseletében Rawand Ben Brahim, a Corvinus doktori hallgatójának bemutatója követte a DOSZ szervezetéről és a nagyköveti programjáról, mely kiváló lehetőséget nyújt a nemzetközi hallgatók integrációjához.  

Az esemény formális megnyitójának végén bemutatkozott az újonnan alakult DÖK Küldöttgyűlése is: Beke Diána (GDI képviselő), Bagi Alexandra (SZKDI képviselő), Tenczer Ádám (NKPDI képviselő), Varga Gábor (KGDI képviselő) és Szabó Krisztofer (DÖK Elnök). 

 

A képviselők ismertették többek között a DÖK feladatát, hatáskörét, célkitűzéseit, továbbá, hogy ebben a tanévben különböző szakmai és közösségi programok szervezését is tervezik a PhD hallgatók számára. 

A megnyitót követően állófogadáson vehettek részt a hallgatók, ahol lehetőség nyílt kötetlen beszélgetést folytatniuk a Doktori Iskolák vezetőivel, a programigazgatókkal, a DÖK képviselőivel és szélesíteni tudták hallgatói kapcsolathálójukat is. A DÖK köszöni a részvételt a PhD hallatóknak, Doktori Iskola vezetőknek, továbbá a támogatást a Corvinus Doktori Iskoláknak, hogy az esemény megvalósulhatott.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.15. - 07:14:04