Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Danube Cup konferencia 2022: Vállalkozói és startup ismeretek oktatása

2022-01-07 12:39:10

Danube Cup konferencia 2022 * Budapest, Magyarország * Felhívás előadóknak

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Időpont: 2022. április 28. 9:00 – 17:00 

Helyszín: 1093 Budapest, Fővám tér 8. /offline és online 

2022.április 28-án rendezik meg a „DanubeCup konferencia 2022: Vállalkozói és startup ismeretek oktatása” rendezvényt a Corvinus Egyetemen. Csatlakozzon a fórumhoz, ahol meghallgathatja a Duna-menti régió vezető vállalkozásindítási oktatóit és gyakorlati szakembereit vagy  akár előadóként Ön is kifejtheti véleményét és megoszthatja tapasztalatait. 

Danube Cup konferencia célja, hogy bemutassa a vállalkozó- és startup-oktatás trendjeit nemzetközi perspektívában, lehetőséget adjon oktatási tapasztalatok és ismeretek megosztására, amelyek nemcsak a felsőoktatási intézményekben, hanem inkubátorokban vagy akcelerátorokban is alkalmazhatók. A szervezők fontosnak tartják a részvevők aktív bevonását az oktatók és gyakorlati szakemberek által vezetett interaktív workshopokba, színes és érdekes prezentációkba, valamint vitaindító előadások és kerekasztal-beszélgetések megszervezésébe.  

Az eseményen jelen lesznek a Duna-menti régió inspiráló startup szakértői, akikkel az érdeklődők akár megalapozhatják egy nemzetközi együttműködés kiépítését vagy megerősítését. 

2022-ben az egynapos rendezvényen az előadásokat hibrid formában, streamelve és/vagy nyilvánosan tartják meg. 

A konferencián résztvevők megismerhetik vagy ismertethetik a tématerület egyetemi, akcelerációs és inkubátori oktatási trendjeit. A jövő vállalkozóinak képzésében a szakmaiság elmélyítése mellett kiemelt szerepet játszik a nyitottság és a rugalmasság erősítése, valamint a nemzetközi szemléletmód elsajátítása. 
 

Kinek javasolt a részvétel? 

  • Az egyetemi oktatás keretén belül vagy azon kívül oktató vállalkozásindítási és startup szakembereknek. 
  • Inkubátorok és startup központok vezetőinek, projektmenedzsereknek, üzleti támogató szakembereknek és mindazoknak, akik segítik a startupokat és a nemzetközi növekedés oktatást. 
  • Karriertanácsadóknak és HR szakembereknek – különösen azoknak, akik érdeklődnek a nagy nemzetközi növekedési potenciállal rendelkező, innovációvezérelt vállalkozások iránt. 
  • Felsőoktatási intézmények vezetőinek, akik a startup és vállalkozói ismeretek oktatásával kapcsolatos programokat, stratégiákat irányítják. 
  • Politikai döntéshozóknak, akik befolyással vannak a startup és vállalkozói ismeretek oktatására, támogatási politikákra. 

További információ a konferenciáról a Danube Cup oldalán vagy a conference@danubecup.eu e-mail címen érhető el.  

Előadói jelentkezésének határideje: 2022. január 31. (absztrakttal) a conference@danubecup.eu e-mail címen. 

A tudományos előadások absztraktját ISBN számmal ellátott absztraktkötetben adják ki. A konferencia után lehetőség lesz teljes tanulmányok megjelentetésére egy konferenciakötetben (Köz-gazdaság különszám, angol és magyar nyelven, nemzetközi tudományos bizottság elbírálásában). 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.12. - 23:42:59