Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Cseh levéltárosok látogattak el az Egyetemi Levéltárba

2023-06-05 16:15:00

Az Olmützi Palacký Egyetem munkatársai jó példákat kerestek most épülő levéltárukhoz.

2023. június 2-án Dr. Renáta Klvačová és Mgr. Pavla Dubská, Ph.D. az Olmützi Palacký Egyetem Levéltárának (Archiv Univerzity Palackého v Olomouci) munkatársai szakmai látogatást tettek a Corvinus Egyetemi Levéltárában, ahol Zsidi Vilmos levéltárvezető és Kalmár Miklós levéltáros fogadta őket. 

A cseh kollégák Erasmus+ program keretében érkeztek Magyarországra és a most épülő levéltárukhoz kerestek példákat jó gyakorlatokra. Azért esett a választás a Corvinus Levéltárára, mert az iratanyag mennyisége és időhatára, valamint a személyi ellátottság tekintetében nagy a hasonlóság a Palacký Egyetem és a Corvinus Egyetem Levéltára között. 

A látogatás során a vendégek megtekinttették az Egyetemtörténeti kiállítást is. A kétfős delegációt fogadta a levéltárat felügyelő Dr. Keszey Tamara kutatási rektorhelyettes is. A program jóval túlnyúlt a tervezett időkereten. A résztvevők arra a megállapításra jutottak, hogy a mindkét félnek hasznos szakmai tapasztalatcserét érdemes lenne folytatni, immár Csehországban a Palacký Egyetem Levéltárában. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 15:09:47