Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Csaknem 1000 hallgatónk vette át az oklevelét

2022-03-25 15:15:18

Március 24-én és 25-én átadtuk az őszi félévben végzett hallgatóink diplomáját.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A friss diplomásokat az Egyetem vezetői köszöntötték az E épület Aulájában. Az eseményeken rektorhelyettesek, dékánok és szakfelelősök képviselték a Corvinust, valamint Alumni hallgatóink és a Hallgatói Önkormányzat képviselői is gratuláltak a végzősöknek.


Habis Helga mesterképzésekért felelős dékán beszédet mondott az ünnepségen, amiben több útravaló gondolatot is megfogalmazott. Kiemelte a nyitottság és kritikai gondolkodás fontosságát, hangsúlyozta a közösség és az itt szerzett élmények fontosságát. Végezetül pedig felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak az számít, hogy világos célokat fogalmazzanak meg, hanem az is, hogy tudásukkal a közösséget szolgálják: 

„Tűzzenek ki Önök is célokat maguk elé, legyenek mindig céltudatosak, de tartsák szem előtt, hogy a célok elérése önmagában még nem lesz a siker mércéje. Az a tudás, amire itt szert tettek, ne álljon meg önmagában, ne legyen öncélú. Felelősséggel jár, mert hozzájárulhatnak vele egy olyan közös tudáshoz, ami a közösség, a társadalom, a világ javára szolgál.”


Szántó Richárd alapképzésekért felelős dékán beszédében az elmúlt időszak változásaira összpontosított. Nemcsak arra emlékezett, hogy a világjárvány kihívásaival küzdöttek meg hallgatóink, hanem az Egyetem átalakulása is a szemük előtt zajlott:

„Folyamatosan újultak meg az Egyetem szakjai, illetve teljesen újak jelentek meg az képzési palettán. Önök is részesei voltak ennek a változásnak. Meggyőződésem, hogy azt is testközelből élik majd át, hogy az egyetemi megújulás az Önök diplomájának az értékét is tovább fogja növelni. És ha el akarják mélyíteni vagy fel akarják frissíteni tudásukat, vagy akár egészen új vizekre eveznének, visszavárjuk Önöket más programjainkon, mesterszakokon, posztgraduális képzéseken, vagy doktori tanulmányokra.”

Gratulálunk frissen végzett hallgatóinknak!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.26. - 11:01:23