Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinusosok adtak elő a Neumann120 konferencián New Yorkban

2023-11-15 14:29:00

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából világszerte több konferenciát is rendeztek már idén. New Yorkban, a november 8-9-i eseményen corvinusos előadók is felszólaltak (Theodore S. Boone, Chikán Attila (volt rektor) Ságvári Bence, Takáts Előd (volt rektor)).
Budapesti Corvinus Egyetem

A New York-i konferencián a mesterséges intelligencia, a matematikai alkalmazások, a fizika, az idegtudományok, a közgazdaságtan, a közpolitika és a tudománytörténet területén tevékenykedő tudósok és a magánszektor képviselői is felszólaltak. A konferencia célja az volt, hogy bemutassa, hogyan járult hozzá a nagy tudós munkássága a különböző tudományterületek jelenlegi elméleti és technológiai fejlődéséhez, és hogyan forradalmasította életünket.  

Theodore Boone megvizsgálta Neumann 1955-ben megjelent “Can We Survive Technology?” (Túlélhetjük-e a technológiát?) című korszakalkotó cikkében kifejtett nézeteit az EU által most tárgyalt EU AI-törvénytervezet és a Fehér Ház által nemrég kiadott, a mesterséges intelligenciáról szóló végrehajtási rendelet tükrében.  

Theodore megvitatta Neumann János azon nézetét, hogy az új technológiák, bár konstruktívak és hasznosak, az EU és az USA jogszabályaiban a mesterséges intelligencia meghatározására irányuló erőfeszítésekkel összefüggésben inkább az instabilitást növelik, valamint azt, hogy az EU hogyan próbálja kezelni azt a tényt, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kérdéseket nem korlátozzák földrajzi korlátok. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.24. - 13:19:36