Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinusos hallgatók illemkalauzoltak

2022-05-17 13:36:56

Hogyan viselkedjünk színházban? Lehet-e a telefont nyomkodni étkezés közben? Hogyan öltözzünk fel ünnepségre, túrára, születésnapra? Milyen kommentet illik, milyet nem érdemes elküldeni a közösségi médiában? Hogyan szólítsuk meg a tanárunkat, a szomszédot vagy egy ismeretlent udvariasan?

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptak a Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium ötödikes diákjai, akik 2022. május 12-én a Corvinus Egyetemre látogattak Hadházi Kata és Tőzsér Anita tanárnők kíséretében.  

A látogatás és a rendkívüli óra keretét az egyetemünkön meghirdetett, szabadon választható Protokollkommunikáció kurzus adta. A kurzus ötletgazdája, oktatója dr. Veszelszki Ágnes, egyetemi docens, a Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék vezetője. Az óra egyik feladata az volt, hogy a hallgatók ismertessék meg az illem, az udvariasság alapszabályait a sajátjukétól eltérő korosztállyal. Ennek apropóján hívták meg az ötödikes osztályt az Egyetemre. 

Az egyórás program során a gyerekek öt állomáson vettek részt különböző játékos feladatokban: meg kellett oldaniuk szituációs játékot, a netikett kapcsán kommentválogató feladatot, étkezésről szóló drámapedagógiai helyzetet, ki kellett javítaniuk minielőadás alapján a színházban helytelenül viselkedők hibáit vagy éppen helyzethez illő ruhákat kellett válogatniuk egy virtuális gardróbból. Minden állomáson egy (kartonból készült) terítékelemet kaptak a sikeresen teljesítő csapatok, így az öt feladat után még a helyes asztali terítéssel és az ún. BMW-szabállyal (bread, meal, water) is megismerkedtek a gyerekek a hallgatók segítségével.  

A játékok ötletessége a hallgatók kreativitását dicséri: a félévet átölelő projektmunka során az ötletgenerálástól, a tervezésen, előkészítésen keresztül a kivitelezésig minden a Protokollkommunikáció kurzus kiváló hallgatóinak munkája volt.  

A feladatok után még egy rövid egyetemi körbevezetésre is sor került, amelynek a végén örömteli volt a gyerekektől hallani: “Én a Corvinusra szeretnék majd járni!” Várjuk szeretettel 7-8 év múlva a táncsicsos diákokat az Egyetemünkön, akkor már hallgatókként. Talán éppen a Protokollkommunikáció kurzuson is! 

További képek:

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 17:41:58