Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinusos diák nyerte az MNB tanulmányi versenyét

2023-06-05 13:18:00

Nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatónk, Beke Balázs Gábor lett a Kárpát-medencei tanulmányi verseny győztese.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Magyar Nemzeti Bank Oktatási Klubjának a versenyében három aktuális témán is dolgozhattak a pályázat résztvevői, számolt be az MTI. A hallgatóknak egy maximum 15 oldalas, tudományos igényességű tanulmányban kellett kifejteniük a zöld növekedés, a klímaváltozás az agráriumban és az azonnali fizetési rendszer témák valamelyikét. 

A június 1-jei döntőbe tizenkét szerző jutott, ahol tízperces prezentációban, és az azt követő szakmai kérdések megválaszolásában mérték össze tudásukat a versenyzők a Babes-Bolyai Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem és a II. Rákóczi Ferenc Főiskola képviseletében. 

Az MNB Oktatási Klubjának tájékoztatása szerint az első helyezett – 300 ezer forint díjazással – Beke Balázs Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszak másodéves hallgatója lett, aki a klímaváltozás és az agrárium kapcsolata, a mezőgazdasági termésszerkezet változása, a Kárpát-medence régió külkereskedelmi átalakulása témát dolgozta fel. Gratulálunk hallgatónknak a szép eredményhez. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 14:04:27