Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinusos bronzérem a szingapúri üzleti esetoldó versenyen

2022-09-09 14:12:26

2022 augusztusában rendezték meg az Asian Business Case Competition nevet viselő online szingapúri üzleti esetoldó versenyt alapszakos hallgatóknak.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Egyetemünk csapata a Cases on International Business Strategy tárgy korábbi hallgatóiból állt, a tárgy oktatói kérték fel őket a versenyzésre. Köszönhetően az alapos felkészülésnek, a rengeteg belefektetett időnek és a több évtizedes Corvinus know-how-nak, a csapat a dobogó harmadik fokán végzett.

Az eset témája közel sem volt mindennapi, a csapatoknak a StraitsX nevű stablecoin (egy valós valuta árfolyamához kötött kriptovaluta) kibocsátással foglalkozó cég számára kellett egy piacra lépési stratégiát alkotniuk. Hallgatóink egy három dimenziójú terjeszkedést javasoltak, jobban kihasználva a földrajzi, felhasználási és blockchain technológiai lehetőségeket. Ezzel a megoldással pedig továbbjutottak a döntőbe, ahol egy fülöp-szigeteki és egy hongkongi csapattal osztozva a dobogón az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

 A téma megértéséhez, és a döntős megoldáshoz alapos kutatómunkára, és összehangolt, jól működő csapatmunkára volt szükség. A csapat tagjai saját bevallásuk szerint a szakmai tudásukat és képességeiket tekintve jól kiegészítették egymást. A két tapasztalt tag Szalay Csilla és Sallai Réka eredményesen irányították a munkát, és a csapat előnyére fordították korábbi versenytapasztalataikat. Salavecz Norbert és Nagy Adrián a friss szemléletmódukkal és ötleteikkel fokozták a csapat teljesítményét. A csapatot a Cases on International Business Strategy tárgy oktatóinak tapasztalataira építve Zombori Péter végzős hallgatónk készítette fel, aki korábban többször versenyzett a nemzetközi szintéren a Corvinus színeiben, aranyérmet is szerzett.

A hallgatók kiemelték, hogy nem csak a szakmai sikerre fognak évek múlva emlékezni, hanem az együtt töltött időre is, ami közel hozta egymáshoz őket.

Amikor arra gondoltam, hogy életreszóló élménnyel szeretnék gazdagodni egy verseny alatt, ennél a csapatnál keresve se találhattam volna jobbat” mondta Salavecz Norbert

Hallgatóink elvégezték az alapszakos üzleti esetoldással foglalkozó tárgyakat, összefoglaló nevén a Case Track-et (más néven a vállgazd-piramist), melynek utolsó, a legnagyobb kihívást jelentő állomása a Cases on International Business Strategy szabadon választható tárgy volt.  Idézzük Szalay Csilla válaszát arra a kérdésre, hogy szerinte miért éri meg másoknak is belevágni az esetoldásba, és megcélozni a nemzetközi esetversenyeket:

 „Három dologért is nagyon hálás vagyok a Case Tracknek: az emberekért, akiket megismertem általa, egy újfajta, a későbbiekben is hasznos gondolkodásmódért és a lehetőségért, hogy folyamatosan új nemzetközi szituációkban próbálhatom ki magam, összemérve csapatunk tudását a világ vezető egyetemeinek hallgatóival. Azt gondolom, hogy ez a képzési forma, párosulva a nemzetközi lehetőségekkel egyedülálló lehetőségnek számít, amit érdemes megragadnia annak, aki a Corvinust választotta.”

Minden, a Corvinus alapszakjain tanuló hallgató előtt nyitva áll a lehetőség, hogy belekóstoljon az üzleti esetoldásba, később pedig nemzetközi szinten képviselje az egyetemet. Egy pár példát említve az előző, félévekben csapataink részt vettek többek között kanadai floridai, ausztrál, holland, norvég, és thaiföldi versenyeken. A versenyzést megelőző esetoldó tárgyakat az úgynevezett Case Track (vállgazd-piramis) foglalja magába. Az érdeklődő hallgatók figyelmébe ajánljuk, a most ősszel felvehető a Cases on Business Economics (Cobe), és az arra épülő Cases on International Business Strategy (Cibs) tárgyakat.

Szívből gratulálunk a harmadik helyezett csapatnak és felkészítőjüknek a kiemelkedő harmadik helyezésért!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 09:46:59