Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinus nemzetközi akkreditációs sikerek 2022 – AACSB, EFMD Accredited Executive MBA

2022-10-25 10:51:55

Közös koccintással ünnepelték meg október 17-én az idei nemzetközi akkreditációs sikereket a felkészülési folyamatban részt vevő oktatók, vezetők, szolgáltató terület munkatársai, jelenlegi és volt hallgatók és vállalati partnereink. Az ünnepségen megjelent vendégeket Dr. Fehér Péter, a Corvinus újonnan kinevezett nemzetközi vezetője, Prof. Dr. Szántó Zoltán Oszkár, a CIAS nemzetközi kutatóközpont dékánja és Prof. Dr. Szabó Lajos György, általános rektorhelyettes köszöntötte.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

2022-ben közel 10 éves erőfeszítés eredményeként, Magyarországon elsőként a Corvinus elnyerte az AACSB intézményi akkreditációt, ezzel még egy lépéssel közelebb került a három koronás nemzetközi minősítéshez.

„Ez a minősítés fontos értéket képvisel hallgatóink számára, hiszen nemzetközi mércével mérve is aktuális és hasznos tudást, illetve készségeket szereznek, így befektetésük az oktatásba nagyobb mértékben térül meg. A nemzetközi minősítés értéket képvisel a munkáltatók számára is, hiszen a nemzetközi akkreditációs elvárások a képzések magas akadémiai színvonala mellett hangsúlyozzák a munkáltatókkal folyatott rendszeres párbeszédet és a képzések összehangolását a munkáltatói igényekkel. A Corvinus számára az AACSB akkreditáció további kapukat nyit a nemzetközi gazdasági képzéseket meghatározó elit közösségeibe, segíti a rangsorokban való előrejutást és újabb piaci lehetőségeket teremt” – foglalta össze az AACSB akkreditáció előnyeit Dr. Fehér Péter.

Prof. Dr. Szabó Lajos György hozzátette: „Ez az akkreditáció mind a belső, mind a külső érintettek számára fontos jelentéssel bír. A belső érintettek, azaz az egyetemi polgárok számára megmutatja, hogy az egyetemi átalakulás jó irányban halad, hiszen fontos eredményeket értünk el az oktatásfejlesztésben, a kutatási eredményekben, a publikációk számában és a hallgatói tehetséggondozásban. A külső érintettek, elsősorban a leendő hallgatók, valamint a vállalatok és intézmények felé pedig azt mutatja, hogy az egyetem stratégiája és működése megfelel a nemzetközi egyetemi standardok elvárásainak”.

Prof. Dr. Szántó Zoltán Oszkár, aki 2020 őszétől irányította az AACSB felkészülést, a sikerek és pozitív visszacsatolások mellett fontosnak tartotta kiemelni a következő öt év fejlesztési feladatait, amihez közös gondolkodásra és együttműködésre ösztönzi a Corvinus közösséget:

  • az oktatói kiválóság hangsúlyos része legyen a minőségi kutatás és nemzetközi szakmai tapasztalat, mert ezekkel az értékekkel tud igazán nemzetközivé válni a Corvinus;
  • pályázati és egyéb vállalati bevételek növelésével változatosabbá tenni a bevételi források portfolióját a pénzügyi stabilitás érdekében;
  • az Assurance of Learning (AOL) rendszer alkalmazását a Corvinus teljes képzés portfoliójára (öt éves ciklus alatt a képzés kompetenciák elsajátításának mérése, fejlesztése és újabb mérése).

Az ünnepségen méltattuk az ugyancsak 2022-ben EFMD Accredited akkreditációval elismert Corvinus-MSM-SEED Executive MBA képzésünket, mely 2009 óta sikeresen őrzi a korábban EPAS elnevezésű minősítést. Ez a képzés szintű akkreditáció szigorú górcső alá veszi többek között a képzés tartalmi kialakítását, ezen belül képzési és tárgy szintű kompetenciákat, azok mérési visszacsatolásait, minőségfejlesztési folyamatát, oktatók profilját és a képzés kimeneti eredményének részeként a végzett hallgatók karrier útját.

Egy-egy ilyen akkreditáció előkészítésében és megvalósításában több mint száz kolléga és külső partner vesz részt. Ha pedig figyelembe vesszük, hogy a siker fontos része a több éves nemzetközi networking, akkor a hozzájárulók személye még számosabb. Mindhárom vezető megköszönte az akkreditáció felkészülési folyamatában résztvevők hozzájárulását a sikerekhez. Fehér Péter beszédében kiemelte, hogy a korábbi Gazdálkodástudományi Kar vezetőinek és munkatásainak is fontos szerepe van a mostani siker több éves megalapozásában. Ezért köszönetet mondott Dr. Hofmeister Ágnes és Dr. Zoltayné Paprika Zita korábbi dékánoknak, Tátrai Tündének, az AACSB korábbi projektvezetőjének, valamint a felkészülési folyamatban résztvevő munkatársaknak. Külön köszönetet mondtak a két akkreditáció operatív lebonyolításáért felelős akkreditációs munkatársaknak, Piross Antalnak, Csizmár Mónikának és Toarniczky Andreának, az Executive MBA szakfelelősének.

Köszönjük mindenkinek, akik megtisztelték jelenlétükkel az ünnepséget, és köszönjük mindenkinek a siker eléréséhez tett erőfeszítést!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.21. - 15:23:41