Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinusos első hely a Tájékozódási Futó Országos Bajnokságon

2022-04-27 14:50:07

Április elején rendezték meg az idei Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságot Gyulán, amelyen két hallgatónk is indult. Egyéniben első, csapatban hatodik helyet szerzett a Corvinus. Mészáros Emőke (Testnevelés és Sportközpont) beszámolója.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A selejtező futamot a Körös partján és a belváros szűk utcáiban, belső udvaraiban rendezték, valamint a tájékozódást tovább nehezítendő virtuális kerítéseket helyeztek el a Jókai Mór utcában. Férfi versenyzőnk, Bujdosó Zoltán a mezőnyt fél perccel előzve első helyre érkezett, így „A” döntőbe került. Várvölgyi Dorka pedig csaknem négy perc lemaradással, a 15. helyről indulva a „C” döntőben folytatta a versenyt.

A délutáni futamot hasonló helyszínen, a Várfürdő és a középkori vár környékén tartották. Az „A” döntő tömegrajttal indult, a tájékozódás mellett azonban nagyobb hangsúlyt kapott a futás. Zoltán magabiztosan vezette az élbolyt, a pontversenyben 10 ponttal és a Magyarország 2022. évi Egyetemi-Főiskolai Bajnoka címmel zárta az első versenynapot. Dorka a „C” döntőben nagyobb hibák nélkül a 6. helyezett lett.

Másnap a Fekete-Körös árterületén zajlott a svájci típusú pontbegyűjtő csapatverseny. A tölgyerdő szépsége mellett az esőzések révén az Alföld mocsarait és átmeneti vízfolyásait is lehetőségük volt közelebbről megismerniük az indulóknak. Összességében szép futásokat tudhatnak maguk mögött egyetemünk diákjai, a pontversenyben 6. helyre hozták a Corvinust.

Zoltán így értékelte a kétnapos versenyhétvégét: „Nagyon örülök, hogy pár év után újra indulhattam versenyen Gyulán. A futásokat nagyon élveztem, és magamból a maximumot tudtam kihozni. Egy szoros küzdelemben sikerült megszereznem egyéniben az első helyet.”

„A hétvége során ki tudtam szakadni a szokásos kerékvágásból, alkalmam nyílt fizikailag és mentálisan is megmérettetni magam. Szombaton bejárhattam Gyula történelmi belvárosát, lényegében a látványosságok között versenyeztünk” – összegezte élményeit Dorka.

Gratulálunk mindkét versenyzőnknek.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 11:16:20