Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinus Green – Az újrahasznosítás dimenziói

2022-07-04 10:00:00

A „Műanyagmentes Július” nemzetközi kezdeményezés támogatásaként júliusban az 5R, az újrahasznosítás tematikája szerint osztunk meg ötleteket a környezet erőforrásainak védelme érdekében.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az Elutasítás – “Refuse” annyit tesz, hogy nem használunk vagy legalább törekszünk rá, hogy kevesebbet használunk olyan termékeket, amik gyártása vagy elfogyasztása után a nehezen lebomló hulladék keletkezik.

A Csökkentés – “Reduce” arra vonatkozik, hogy vásárlásunkkor megkérdezzük magunktól, hogy valóban szükségünk van-e az adott dologra.

Az Újrahasználat –“Reuse” keretében például a számunkra megunt ruhákat, használati tárgyakat továbbadva lehetőséget adunk arra, hogy más felhasználhassa.

Az Újragondolás – “Repurpose” lehetőséget biztosít arra, hogy az egyes tárgyak használati időtartamát tágítsuk, hiszen például egy számunkra feleslegessé vált pokróc az állatmenhelyeken fekhelyül szolgálhat az állatok számára.

Az Újrahasznosítás – “Recycle” alatt azt értjük, hogy az újrahasznosítható hulladéktól az erre kijelölt helyeken, osztályozva szabaduljunk meg. Emellett tartsuk azt is észben, hogy az újrahasznosítás energetikai és pénzügyi szempontból is rendkívül igényes folyamat. Ráadásul vannak olyan hulladéktípusok is, melyekből nem lehet új dolgokat létrehozni.

További, a Corvinushoz köthető fenntarthatósági tartalmakat olvasna?

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.03. - 02:18:12