Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Tíz hallgatónk utazhat a Glasgow-i Egyetem üzletfejlesztési workshopjára

2022-11-17 16:06:58

Erős kezdettel indult az ACCELARATE-EEE nemzetközi projekt: november 10-12. között a Corvinus, a University of Glasgow (Egyesült Királyság) és a Vrije Universiteit Amsterdam (Hollandia) 24 tehetséges, üzleti ötlettel rendelkező hallgatója vehetett részt egy vállalkozásfejlesztési workshopon Budapesten.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A startup-ökoszisztémában különösen fontosak a hazai és nemzetközi együttműködések, hiszen ezek segítségével folyamatosan alakíthatók és fejleszthetők az egyetem tématerületi gyakorlatai és a hallgatóknak nyújtott támogatások. Ebben nyújt kimagasló segítséget a 2023 nyarán indult Accelerate-EEE projekt, melynek anyagi fedezetét az EIT Digital biztosította.

A novemberben megszervezett “The Next Step” workshop 20 helyére 34 regisztráció érkezett egyetemi hallgatóktól és munkatársaktól, Magyarországról, az Egyesült Királyságból (University of Glasgow) és Hollandiából (Vrije Universiteit Amsterdam) egyaránt. A corvinusos jelentkezők is többféle nemzetiségűek voltak, így igazán nemzetközi társaság gyűlt össze.

A startupok nagyon széles spektrumot fedtek le a jogi folyamatokat támogató technológiától a fenntartható fejlődésen át a társadalmi vállalkozásokig. Mindegyik csapat a vállalkozásfejlesztés korai szakaszában volt, tehát az ötletkialakítás után, de a prototípus elkészítése előtt. Csak startup-csapatok jelentkezését fogadták el a workshopra, egyéni jelentkezőket nem.

A háromnapos vállalkozásfejlesztési workshopot a részt vevő csapatok pitch-versenye zárta. A fődíj a projekt következő workshopján való részvétel volt a Glasgow-i Egyetemen 2023 tavaszán, ahol a corvinusos hallgatók minden utazási költségét az egyetem állja.

A nemzetköi zsűri tagjai Prof. Jillian Gordon, a University of Glasgow vállalkozástani professzora, Dr. Hans Drenth, a VU Amsterdam StartHub központjának igazgatója és Dr. Fehér Péter a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.16. - 04:43:04