Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinus Alumni Nap 2023: Egy emlékezetes időutazás

2023-12-11 15:07:00

Sikeres volt az első Corvinus Alumni Nap, összehozva több generációt, szakmát és nemzetiséget.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az esemény felfrissítette a Corvinus egykori diákjai közötti összetartozás érzését, felhívva a figyelmet a kapcsolattartás fontosságára és a bennük élő összetartozás mélyebb jelentőségére. 

November 28-án az Egyetem Aulájában több mint 100 alumna és alumnus részvételével teremtettünk egyszerre nosztalgikus és ünnepélyes légkört. Az 1964-től a 2023-as frissdiplomásokig hat generáció találkozhatott, ismerős arcok, régi ismerősök, barátok és professzorok üdvözölték egymást. Az este során a résztvevőknek lehetőségük nyílt új kapcsolatokat és barátságokat is építeni az este folyamán. 

A kétnyelvű eseményt Dr. Sych Serge, stakeholder elköteleződésért felelős alelnök nyitotta meg, ösztönözve a résztvevőket, hogy legyenek az egyetemi alumni közösség aktív szereplői, és erősítsék meg kapcsolatukat az egyetemi élettel. Dr. Anthony Radev elnök beszédében kiemelte az Egyetem legutóbbi sikereit és jövőbeli terveit, valamint az alumni közösség erejét és az általuk hozzáadott értéket, amely jelentősen befolyásolja az Egyetem fejlődését. 

Felkérésünket elfogadva különböző generációkat képviselő és életpályákat bejáró öregdiákjaink inspiráló történeteikben mutatták be, milyen sokféle út áll a Corvinuson végzett hallgatók előtt a diplomát követő évek során. Ezáltal értékes betekintést nyerhettünk a különféle karrierlehetőségekbe és tapasztalatokba. 

Jobbágy Gyula, 1976-ban végzett hallgatónk volt az első előadó a Közgáz Klubos régi szép időket elevenítette fel, és kiemelte a közösségépítés, valamint az Egyetem népszerűsítésének fontosságát, amely a Corvinus jövő generációit célzó kezdeményezésein keresztül valósul meg, és amelyekben ő személyesen jelenleg is részt vesz. Második előadóként Kovács Barbara osztotta meg tapasztalatait, akinek a kapcsolata az Egyetemmel jóval azelőtt kezdődött, hogy a Pénzügy szakon elkezdett tanulni: szülei az Egyetemen találkoztak, itt végeztek, és hasonlóképpen a férje, apósa és anyósa, valamint testvére is. Emellett Barbara kulcsszerepet játszott több sikeres női vezetői kezdeményezés elindításában, és izgatottan várja, hogy még több alumni tagot ösztönözzön, hogy önkéntesként segítsék a Corvinus jelenlegi hallgatóit és karrierjüket. Az est harmadik előadója, Giyik Deniz, a Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék frissdiplomás nemzetközi alumnája volt, aki megosztotta velünk a nemzetközi hallgatóink, köztük a Stipendium Hungaricum ösztöndíjban részesülők bevonásával kapcsolatos pozitív tapasztalatait.   

Alig várjuk, hogy a jövőben velük, és az összes többi fantasztikus alumni önkéntessel együtt dolgozhassunk közösségünk érdekében. 

A képen balról jobbra: Fekete Sandra (Alumnikapcsolati manager), Jobbágy Gyula (Külgazdaság, ’76), Giyik Deniz (Kommédia, ’23), Kovács Barbara (Pénzügy, ’05) és Dr. Sych Serge (stakeholder elköteleződésért felelős alelnök) 

Nevetéstől volt hangos az este, tele közös emlékkel és az Egyetemhez tartozás kollektív büszkeségével. A programba számos interaktív elemet építettünk be, mint például egy vetített képes összeállítást régi fotókból vagy az élő Bingó játékot, amin klassz corvinusos emléktárgyakat nyerhettek a résztvevők. Az asztalokon színkódolt, évfolyamot jelző címkéket helyeztünk el, hogy könnyebben megtalálhassák egymást az alumni tagok, ugyanakkor az azonnal érezhető volt, hogy az egyetemi éveik alatt kialakult kötelékek felelevenítése mindenki számára egyszerű feladat volt. 

Ez az esemény nem csupán a kapcsolatok ápolásáról szólt, hanem az Alumni & Karrier csapatnak lehetőséget biztosított arra is, hogy jobban megértse, milyen módon szeretnének visszakapcsolódni alumni tagjaink az alma materükhöz. Legyen szó mentorálásról, hallgatói toborzásról, közösségi szolgálatról, rendezvényszervezésről vagy adománygyűjtésről, minden olyan területről, ahol aktívan részt kívánnak venni. Mindazokkal, akik szívesen részt vennének ebben a munkában, ismét felvesszük a kapcsolatot, és izgatottan várjuk, hogy 2024-ben is bemutathassuk öregdiákjaink folyamatos és magas szintű elkötelezettségét. 

Köszönjük mindenkinek a részvételt, örömmel és izgalommal tekintünk a jövő évi Corvinus Alumni Napra, hogy még többen legyetek, és folytathassuk a közös emlékek és a sikerek ünneplésének a hagyományát! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.13. - 20:14:39