Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

CheckINN x MOME pályázat

2024-03-27 13:10:00

A CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem immáron harmadik alkalommal biztatja a hazai felsőoktatásban tanulókat, hogy válasszanak ki egy elhagyott rozsdaövezeti területet vagy épületet, és gondolják újra a saját életstílusuk és kreativitásuk szerint. A jelentkezés az ötletversenyre 2024. április 1-jén nyílik.

Budapesti Corvinus Egyetem

A cél, hogy az épület, vagy akár egy egész telek, terület új külsőt és funkciót kapjon úgy, hogy eredeti értékei sem vesznek el.  Emellett fontos szempont, hogy a fenntarthatóság jegyében a fejlesztendő terület visszakerülhessen a modern városi vagy vidéki élet körforgásába, és hosszú távon helyi, valamint turisztikai jelentőségre tehessen szert. A legjobb két ötlet, koncepció egyenként hárommillió forint díjazásban részesül. 

A CheckINN Revitalizátor versenyre olyan háromfős csapatok jelentkezését várják, amelyek tagjai a hazai felsőoktatásban tanulnak, és kedvet éreznek a turizmus, az építészet és a dizájn területén való kalandozáshoz. Pályázni a revitalizator.check-inn.hu weboldalon lehet 2024. május 15-ig egy olyan két perces, kötetlen formátumú kreatív anyaggal, amelyben bemutatásra kerül a csapat, a revitalizálni kívánt terület vagy épület, illetve a turisztikai célú újrahasznosítás ötlete. 

A benyújtott pályaművek közül a CheckINN és MOME által delegált szakmai zsűri fogja kiválasztani azt a tíz, második fordulóba továbbjutó projektet, ahol a koncepció részletesebb kidolgozását várják, természetesen a hallgatók tudásszintjéhez mérten. Ebben a szakaszban a csapatokat olyan neves szakemberek fogják segíteni, akik jártasak a turizmus, építészet és design területén.  

A második forduló során a kétalkalmas mentoráció mellett intenzív prezentációs felkészítésben is részesül a 10 továbbjutó csapat, hiszen a második forduló végén a zsűri és közel 100 fős közönség előtt prezentálhatják a kész projektet a csapatok.  A legjobb két ötletért járó három-hárommillió forintot a nyertesek szabadon felhasználhatják a pályakezdéshez. 

Pályázati tájékoztató 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 08:19:07