Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

César Hidalgo: Vezető egyetem lehet a Corvinus Európában 

2023-03-06 11:33:26

Magyarországról is lehetséges világszínvonalú kutatást végezni – mondta a Magyar Nemzetnek a Corvinus nemzetközi kutatója.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Nagyot lendített a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi elismertségén César Hidalgo mesterségesintelligencia- és adattudomány-kutató meghívása, mivel neki köszönhetően az intézmény csatlakozni tudott a rangos Európai Kutatási Térség programhoz, olvasható a Magyar Nemzetben. Hidalgo örömét fejezte ki, hogy munkájával ő is hozzá tud járulni az intézmény és a hallgatók jövőbeli sikereihez.

A világhírű mesterségesintelligencia- és adattudomány-kutató a lapnak adott interjúban elmondta, az egyetemen mindenki ugyanazt azt a célt akarja elérni: nemzetközi elismertséget a Corvinusnak. Emellett azt akarják, hogy a hallgatók jó tanulási tapasztalatokkal gazdagodjanak, továbbá olyan készségeket sajátítsanak el, amelyekkel megállják a helyüket a munkaerőpiacon. 

César Hidalgo (fotó: Magyar Nemzet, Kurucz Árpád)

Hidalgo kiemelte, hogy szeretné beindítani a fiatal kutatók karrierjét, mert úgy látja, sok tehetség van az egyetemen, és fontos neki, hogy összekösse őket a megfelelő emberekkel. 

A chilei származású kutató szerint öt éven belül a Corvinus vezető üzleti és gazdasági egyetem lehet Kelet-Európában, de akár az egész kontinensen. – Az egyetemet remekül irányítják, a vezetőség nagyon elszánt, hogy bevonzza a tehetséges diákokat és fejlessze a kutatási kapacitását, ezért úgy vélte, a Corvinus jó irányba halad. A még jobb kiteljesedés érdekében érdemes világszínvonalú szakembereket az egyetemre csábítani, amihez a feltételek adottak, különösen a Corvinus Institute for Advanced Studies keretében – világított rá. 

A teljes interjú itt olvasható el. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.26. - 20:49:39