Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Call For Papers: 2024 Mechanizmus- és Intézménytervezési Konferencia

2024-03-04 13:44:00

A konferenciát 2024. július 8-12. között rendezik meg Budapesten, a Budapesti Corvinus Egyetemen. Várják az előadói pályázatokat március 30-ig.

Budapesti Corvinus Egyetem

A 2024. évi Mechanizmus- és Intézménytervezési Konferencia a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében valósul meg. A kétévente megrendezésre kerülő konferencia a Society for the Promotion of Mechanism and Institution Design (SPMiD) programja, mely idén egyben Vincent Crawford professzor 75. születésnapját is ünnepli, illetve az ő tudományos hozzájárulását a közgazdaságtanhoz, a játékelmélethez.   

A konferencia témája a mechanizmus- és intézménytervezés teljes általánosságában. Várunk előadásokat a közgazdaságtan, a pénzügyek, az informatika, a jog, a politika és egyéb területről, amelyek a mechanizmusokkal és intézményekkel kapcsolatosak. A témák többek között a következők: játékelmélet és alapjai, aukciótervezés, mechanizmustervezés, piactervezés, információtervezés, piac és egyensúly, megbízások, versenyek, alkudozás, párosítás, párosítás, főiskolai felvételi, választási rendszerek, politikai intézmények, közjavak biztosítása, algoritmikus mechanizmustervezés, algoritmikus játékelmélet, számítógépes társadalmi választás, mérnöki közgazdaságtan, nemlineáris árazás, jog és peres ügyek, szavazás, sport, gazdasági reform, szabályozás, adórendszerek, iskolaválasztás, kormányzás, vállalati pénzügyek, kriptovaluta, pénzügyi intézmények, tőkeszerkezet, munkaerő-piaci ösztönzők, társadalmi választás, információ és tanulás, döntéshozatal. 

 A társaság a Journal of Mechanism and Institution Design című folyóiratban egy különszámot tervez megjelentetni, amely Vincent Crawford 75. születésnapjára emlékezik. Szívesen fogadjuk a pályázatokat minden résztvevő részéről. Az ilyen beadványok esetében a tárgykör nem korlátozódik a Mechanizmustervezésre, hanem kiterjeszthető a játékelméleti és kísérleti közgazdasági hozzájárulásokra, amelyeknek alkalmazásai vagy következményei vannak a mechanizmustervezésre.  

A benyújtott dolgozatok a szokásos, de gyors elbírálási folyamaton mennek keresztül. A vendégszerkesztők Andreas Blume, Jaimie Lien és Alexander Teytelboym.  

 

A megerősített főelőadók:  

– Paul Milgrom (Stanford Egyetem),  

– Roger Myerson (Chicagói Egyetem),  

– Al Roth (Stanford Egyetem), és  

– Eva Tardos (Cornell Egyetem).  

  

Vincent Crawford 75. születésnapjának megünneplése július 8-án délután történik három 45 perces plenáris előadással és egy egyórás különleges előadással:  

– Alex Teytelboym (Oxfordi Egyetem).  

– Kristof Madarasz (London School of Economics)  

– Nagore Iriberri (Baszkföldi Egyetem).  

– Vincent Crawford (Oxfordi Egyetem)  

Ezt követően üdvözlő fogadásra kerül sor.  

 

Fontos dátumok:  

A tanulmányok benyújtásának határideje: 2024. március 30.  

Értesítés az elfogadott dolgozatokról: 2024. április 20. 

  

Regisztráció: 2024. április 20. 

Korai regisztrációs határidő: 2024. június 16.  

(A résztvevőknek a Conference Maker weboldalon keresztül kell benyújtaniuk a dolgozatokat)  

További részletekért látogasson el a konferencia weboldalára

További részleteket a konferencia honlapján találsz. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 00:48:58