Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Bejárta az Index riportere a Gellért Campust

2024-04-16 10:25:00

A túrán Misovicz Tibor, a fenntartó alapítvány kuratóriumának titkára és Barta Márton stratégiai vezető volt a tudósító segítségére.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az egyik legolvasottabb magyar portál olvasói ma megismerhették a Corvinus legújabb büszkeségét, a Gellért Campust. A részletes beszámolóban kiemelik az épület fenntarthatóságát, közösségi tervezését és nyitottságát, átláthatóságát – konkrét és átvitt értelemben egyaránt. Hét gondolat a cikkből:

  • „Úgy lettek kialakítva a tantermek, hogy az oktatók és a diákok partnerségét – ami az egyetem szellemisége – folyamatosan tükrözze.” (Barta Márton) 
  • „Hiszünk abban, hogy a hallgatókat ki kell mozgatni a komfortzónáikból.” (Barta Márton) 
  • „…rögtön szembetűnő volt, hogy falak helyett ablak van, padlótól plafonig. Ennek következtében a diákok és a tanárok gyakorlatilag 360 fokban kilátnak a természetbe, hiszen az épületet gyönyörű zöld környezet öleli körbe” (a cikk szerzője) 
  • „A parkoló csak minimális, mintegy két tucat autót tud fogadni, viszont 170 kerékpár tárolására alkalmas. És ez szándékos: „így szeretnénk a fenntartható közlekedésre felé terelni a diákjainkat.” (Misovicz Tibor) 
  • „Itt tényleg a nagyon magas minőség volt a cél.” (Misovicz Tibor) 
  • „Az első, ami nekem itt szembeötlő volt, hogy nincsenek hagyományos, szűk, sötét egyetemi terek. Több itt az olyan helyiség, ahol projektekben dolgozhatunk.” (Mátyás-Péter Tamást mesterszakos hallgató) 
  • „Fresh Corner található az épületben, bár sokan ezt úgy jellemezték, hogy „benzinkúthangulat van”, a campust bejárva ez jut a legkevésbé az eszébe az embernek és a diákoknak. Inkább mindenki örül annak, hogy folyamatos a megfelelő minőség.” (a cikk szerzője) 

A teljes interjú itt olvasható.

A Budapesti Corvinus Egyetem fotóján Barta Márton,
a Corvinus stratégiai vezetője a Gellért Campus Olvasóterében.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 18:11:02