Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Az utolsó simítások: így néz ki most a Gellért Campus

2023-12-20 01:50:00

Ahogy a Gellért Campus oldalán a visszaszámláló is mutatja, kevesebb, mint 2 hónap maradt az új campus átadásáig. Most hozunk nektek néhány képet a jelenlegi állapotról.

Budapesti Corvinus Egyetem

 A campus főbejáratát Csörgő Attila szobrászművész alkotásai díszítik. A Tökéletlen kockák nevet viselő szoborcsoport a Campus egyik fontos tulajdonsága, a nontrivialitás, vagyis a triviálistól való elrugaszkodás szellemében jött létre.

A művész azzal kísérletezett, miképpen hozhatók létre új alakzatok, ha a kockának az éleit nem a megszokott módon illesztjük össze. Az így kapott érdekes testek kapcsolódnak a Campus üzenetéhez. 

A LumoConcept magyar lámpakészítő műhely által megálmodott lámpainstalláció különleges eleme a Campusnak, amely a főbejárati csarnokot díszíti. Az egyedileg a Campusra tervezett installáció több síkban hullámzó formája az árfolyamdiagramokból inspirálódott, de akár beleláthatjuk a Roxfortból ismert lebegő gyertyákat is – összekötve ezzel tudományt és varázslatot. 

A Campus egyik legkülönlegesebb pontja az Adattérben található szekrény, amelyhez az eredeti épületben található kapcsolószekrényt használták fel. A felújítás előtt az épületben ezzel lehetett egyes gépészeti rendszereket irányítani. Ma már ennél modernebb eszközök szolgálnak erre, de a tervezésnél fontos volt, hogy eredeti épület bizonyos elemei más funkcióban ugyan, de vissza tudjanak kerülni az új környezetbe. 

A sportközpontban sokféle sportolási lehetőséget lehet majd kipróbálni, helyet kaptak például mozgásstúdiók, amelyek tánc- vagy csoportos edzések szervezésére is alkalmasak, illetve sportpálya, ami többféle csapatsportnak is otthona lesz. 

Reméljük, ti is úgy várjátok, hogy megteljen élettel, mint mi! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 00:11:28