Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Az MBA-képzéseink jelenlegi és volt hallgatóival ünnepeltük a megújított AMBA-akkreditációnkat

2023-10-24 09:03:00

Az AMBA-ünnepség, közel száz meghívott vendéggel, az akkreditációs siker méltatása mellett kapcsolatépítésre is adott lehetőséget az MBA-közösség számára.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem ismét elnyerte az AMBA-akkreditációt, a posztgraduális üzleti képzések legrangosabb nemzetközi elismerését. A jelentős mérföldkő megünnepléseként rangos vendégek, oktatók és MBA-programunk jelenlegi és volt hallgatói gyűltek össze, hogy megünnepeljék ezt a jelentős eredményt, amely jól tükrözi intézményünk kiválóság iránti elkötelezettségét. „Az oktatás egész célja, hogy a tükröket ablakokká alakítsuk.” (Sydney J. Harris) – kezdte beszédét Prof Dr Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem megbízott rektora. Ez a kijelentés jól érzékelteti a Corvinuson folyó MBA-képzés átalakító erejét. Célunk arra ösztönözni a hallgatókat, hogy tekintsenek túl önmagukon, és egy olyan ablakon keresztül szemléljék a világot, amely végtelen lehetőségekre és perspektívákra nyílik, és ne csupán tükrözzék a tanultakat – fejtette ki Szabó Lajos. 

Dr. Anthony Radev, a Corvinus Egyetem elnöke hangsúlyozta a magas szintű oktatás jelentőségét a megfelelő munkaerő kiválasztásában. Egyetemünk jelenleg két kiemelkedő, angol nyelvű MBA-képzést kínál: a Full-Time MBA és az Executive MBA képzéseket. Az elmúlt három évben megújult képzések célja, hogy szemlélet és személyiségformáló tapasztalatot nyújtsanak a hallgatók számára szakmai pályájuk különböző állomásain.  

Az újbóli akkreditáció igazolja, hogy a Corvinus MBA-képzései megfelelnek a legmagasabb tudományos követelményeknek, és olyan szilárd és kiváló programokat nyújtanak a jelentkezőknek, amelyek elvégzésével jelentős hatást gyakorolhatnak folyamatosan változó világunkban. Az akkreditáció további öt évre történő meghosszabbítása, meghaladva a korábbi 3 éves időtartamot, az AMBA növekvő bizalmát és a Corvinus jelentős fejlődésének elismerését jelzi. 

Az esemény lehetőséget teremtett a jövő Campusa – az új Ménesi úti campuszról szóló legújabb információk megosztására az MBA-közösség körében, akik hamarosan birtokba vehetik az épület innovatív tereit. Az ünnepség előtt néhány szerencsés résztvevő számára egyedülálló lehetőség kínálkozott a campusépítkezés helyszínének megtekintésére egy vezetett séta keretében.  

Az ünnepségen Dr. Toarniczky Andrea, a Corvinus Executive MBA szakfelelőse hangsúlyozta az AMBA-hoz hasonló akkreditációk fontosságát, ugyanis az oktatók, hallgatók és alumnitagok kiválóság iránti aktív és folyamatos elköteleződését szimbolizálják. Az Executive MBA program felelős és transzformatív vezetők fejlesztését tűzte ki célként, amelyhez a megújult tanterv, az AMBA elismerése szerint is, jól illeszkedik. Kiemelte, hogy az AMBA méltatta a képzés sokszínű és dinamikus hallgatói közösségét, valamint elkötelezett és lelkes oktatóit, továbbá a program nemzetköziesedését kettős diploma bevezetése révén, a Maastricht University (UM) – Maastricht School of Management és a SEED Executive School intézményekkel együttműködve. 

Dr. Kozma Miklós, a Full-Time MBA képzés szakfelelőse a továbbiakban megköszönte a jelenlévők közreműködését a képzés továbbfejlesztésében, és kiemelte a képzés kiváló nemzetközi hallgatóit. Hozzátette, hogy az akkreditáció elnyerése folyamatos fejlődést is jelent, és kitért az egyéves Full-Time MBA program kialakítására irányuló erőfeszítésekre, valamint az integrált hallgatói életút további fejlesztésére. 

Az eseményen jelen lévő MBA Alumni megosztotta személyes tapasztalatát a képzéssel kapcsolatban, kitérve arra, hogy milyen hatással volt szakmai karrierjükre. 

Az alumnibeszámolóhoz kapcsolódva Dr. Serge Sych, Stakeholder elköteleződésért felelős alelnök szintén a kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta, miközben bemutatta az Egyetem alumnistratégiájának pilléreit. Ezek az elemek magukban foglalják a közösségépítést, a közös márkaépítés és történetmesélés gyakorlatának kialakítását, néhány campusszolgáltatás megtervezését, valamint olyan lehetőségek megteremtését, amelyekkel a végzett hallgatók szívesen újrakapcsolódnak a Corvinus-közösséghez. 

„Csodálatos volt személyesen is találkozni az MBA alumni ilyen lelkes és elkötelezett csoportjával, akik szívesen térnek vissza az alma materbe” – jegyezte meg Dr. Sych, miközben hozzátette, hogy az alumni a közeljövőben további kommunikációra számíthat a Corvinus Alumni és Karrier csapat nevében a közelgő eseményekről és az ősz folyamán kínált lehetőségekről. 

A Corvinus vezetősége és Patrick Bohl, a szakirányú programokért és executive képzésekért felelős dékán ezúton is szeretne külön köszönetet mondani minden kollégának és az MBA-közösség tagjainak, akik kulcsszerepet játszottak ennek a figyelemre méltó sikernek az elérésében. Köszönjük elkötelezettségüket és kitartó munkájukat!  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.09. - 19:52:25