Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Áprilistól angol nyelven zajlanak a Szenátus ülései

2024-04-04 18:29:00

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Corvinus nemzetköziesedési folyamata. Az egyetem nyelvhasználati irányelve alapján áprilistól a Szenátus munkanyelve angol lesz, de az angolul nem beszélő jelenlévők számára - igény szerint - egyelőre tolmácsolást is biztosítunk. A lépés kulcsfontosságú a sokszínűség támogatásában, és hogy minden egyetemi polgár érdemben, hatékonyan vehessen részt az intézmény életében.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Corvinus stratégiájának központi eleme a nemzetköziesítés, melynek sikeres végrehajtásához elengedhetetlen lépés az angol, mint munkanyelv bevezetése a szervezet mindennapi működésébe. Hallgatóink 20%-a nem magyar anyanyelvű, nemzetközi kollégáink száma már megközelíti a hetvenet, számuk folyamatosan növekedik.   

A Szenátus tavaly év végi ülésén ellenszavazat nélkül támogatta a kétnyelvűség rögzítését az egyetemi SZMR-ben, az elfogadott irányelv pedig részletes felkészülési menetrendet tartalmaz a fokozatos és eredményes átállás érdekben. 

A kétnyelvűségre való átállás nem csupán egy szükségszerű lépés a nemzetközi hallgatók és kollégák integrációja szempontjából, hanem kulcsfontosságú a sokszínűség támogatásában és a globális kapcsolatok erősítésében is. A kétnyelvűség lehetővé teszi azt is, hogy minden egyetemi polgár érdemben és hatékonyan vehessen részt az intézmény életében, a tudásmegosztásában és a kommunikációban.  

Egyetemünk jelentős mérföldkőhöz ért ebben a felkészülési folyamatban: a február 15. és március 25. között lezajlott rendkívüli szenátorválasztáson az 5. számú választókörzet (Marketing- és Kommunikációtudományi Intézet) munkatársai Stanley A. Ward Jr. mesteroktatót választották a körzet szenátusi képviselőjének. Új szenátor kollégánk munkájához sok sikert kívánunk! 

A testület működésében a következő változások lépnek életbe a soron következő, április 9-i üléssel: 

  • a Szenátus üléseinek beszélt nyelve az angol 
  • az előterjesztéseket magyar és angol nyelven kell elkészíteni 
  • a magyarul felszólalni kívánók számára egyelőre tolmácsolás biztosított. 
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 18:53:22