Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Anthony Radev: „vállalt célunk, hogy az elkötelezett vezetők jövő generációját képezzük”

2024-04-16 10:00:00

A Portfolio vezető gazdasági szaklap a következő négy évre szóló intézményfejlesztési stratégiáról készített interjút a Corvinus elnökével.
Budapesti Corvinus Egyetem

A beszélgetésben szó esik a felsőoktatást érintő legfontosabb kihívásokról, a nemzetközi jelenlét fokozásáról, illetve a kutatási tevékenység erősítéséről is. A stratégiáról szólva Anthony Radev kiemelte: „ez nem csak egy absztrakt vágyakat, víziókat tükröző dokumentum, hanem lehetőséget ad arra is, hogy rendszeresen mérjük a teljesítményünket, folyamatosan nézzük a hallgatói elégedettséget, a képzéseink értékét”.

Elhangzott: nem kívánnak érdemben emelni a hallgatói létszámon, és a külföldi diákok arányát középtávon legfeljebb 20-25 százalékra tervezik. Az elnök elmondta, nem engednek abból, hogy a Corvinusra csak a legtehetségesebb, legagilisabb diákok nyerjenek felvételt. Az egyetem vállalt célja, hogy a hazai vezetők és kiváló szakértők következő generációit képezzék, akiknek a felkészültsége, teljesítménye és társadalmi elkötelezettsége sok szempontból az ország jövőjét is meghatározza. Hozzátette: a Corvinus képzési területein ritkaság, amit az egyetem elért: hogy egy országban a legjobb felvételi eredményekkel rendelkező diákok több mint 60 százaléka egy intézményt tüntet ki választásával.

A teljes interjú ezen a linken olvasható.

Fotó: Portfolio, Kaiser Ákos

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 20:09:27