Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Akadémiai Ifjúsági Díjat kapott kutatónk, Berezvai Zombor  

2023-02-27 14:49:36

A díjjal a 35 év alatti fiatal kutatók szakmai munkáját ismeri el a Magyar Tudományos Akadémia.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az Akadémiai Ifjúsági Díjat a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkára alapította 1972-ben az akadémiai tudományos kutatóhelyen dolgozó 30 év alatti fiatal kutatók szakmai munkájának ösztönzésére (1983-ban a korhatárt 35 évre emelték – a szerk.) és a kiemelkedő tudományos eredmények elismerésére, melyet évente összesen 20-25 kutató kaphat meg a tudományterületekről összesen. 

A benyújtott pályamunkákról szakértői véleményezés után a Tudományértékelési Elnöki Bizottság döntött. Az idei évben a Marketing- és Kommunikációtudományi Intézet Marketingmenedzsment Tanszékének adjunktusa, Berezvai Zombor is a díjazottak közé került, díját február 23-án vehette át az MTA székházában. 

A díj elnyerésére egyéni munkával elért tudományos és műszaki eredménnyel lehetett pályázni. A díjat alapító főtitkári utasítás a benyújtható pályázati témák típusainak széles körét határozta meg, nevezetesen: könyv, cikk, cikksorozat, szabadalom, találmány, doktori értekezés, berendezéstervezés, -építés, amely elismerő hazai vagy külföldi szakmai visszhangot váltott ki. 

A díj átadásáról készült tudósítás az MTA honlapján olvasható

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.05. - 00:33:42