Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Akadémiai Díjban részesült a Corvinus oktatója

2022-05-05 11:36:49

A Magyar Tudományos Akadémia elnöksége az MTA rangos kitüntetését, az Akadémiai Díjat adományozta Békés Csaba Jánosnak, a Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék egyetemi tanárának.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Kiemelkedő tudományos munkássága elismeréseként Akadémiai Díjban részesült Békés Csaba János, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézetének egyetemi tanára, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézet kutatóprofesszora. Az elismerést Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke adta át a köztestület 195. közgyűlésének hétfői ünnepi ülésén. 

Az MTA tudományos tevékenységet végző kutatókat vagy kutatócsoportokat részesít a díjban az elmúlt években elért kiemelkedő kutatási munkájuk és eredményeik elismeréseként. 2022-ben tizenöt jeles kutató vehette át a kitüntetést. 

Békés Csaba Jánost a 2019-ben megjelent Enyhülés és emancipáció – Magyarország, a szovjet blokk és a nemzetközi politika 1944–1991 című nagymonográfiája elismeréseként díjazták. A monográfia nemzetközi viszonylatban is figyelmet kiváltó szintézis, amely több tekintetben újraértelmezi a hidegháború és az enyhülés dinamikáját, valamint a szovjet blokk és benne Magyarország szerepét a kelet–nyugati viszony és a nemzetközi politika rendszerében. 

Gratulálunk a díjazottnak! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.21. - 20:54:02