Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A világ élmezőnyében a Corvinuson is elérhető CEMS üzleti képzés

2022-10-12 14:18:14

A 12. helyen végzett a világ egyik legelismertebb vezetőképzési rangsorában, a QS 2023 Masters in Managementben a CEMS MIM program, amelyet több üzleti szakkal együtt végezhetnek kettősdiploma-programként a Corvinus diákjai. A képzésre 2022-től automatikusan felvételt nyernek az angol nyelvű Vezetés és szervezés mesterszak hallgatói.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A Corvinus Egyetem a kizárólagos magyarországi partnerintézménye a világ egyik legrangosabb menedzsment programjának, a CEMS Master’s in International Managementnek (MIM). A képzés a QS 2023 Masters in Management Rankings rangsorában 176 program közül most a 12. helyet szerezte meg, és ezzel globálisan a vezetőképzéseket (Master in Management – MiM) nyújtó intézmények legjobb 7 százalékába került, három hellyel előrébb kerülve az előző évhez képest. A rangsor foglalkoztathatóság részkategóriájában a CEMS a világ legjobb 8 százalékába került, az ár–érték arány terén a legjobb 8,4 százalékba. Ezen túl a CEMS jóval a globális átlag felett teljesített a véleményformáló vezetői szerep (thought leadership), az alumni eredmények és a sokszínűség kritériumait tekintve is.

Évente összesen mintegy ötven diák szerzi meg a CEMS oklevelét a Corvinuson. A képzés nyolc magyar nyelvű és hét angol nyelvű corvinusos gazdasági mesterképzéssel végezhető együtt. Elérhető a Corvinus angol nyelvű Vezetés és szervezés mesterszakjáról is, amelynek szerves részét képezi, hiszen az itt tanulók – jelenleg 16-an – egyben automatikusan felvételt nyernek a CEMS MIM képzésére. A sikeresen teljesítők két diplomát kapnak anélkül, hogy plusz krediteket vagy plusz féléveket kellene vállalniuk a standard tanterven felül. A hallgatók a második tanév egyik félévét valamelyik magasan elismert külföldi CEMS egyetemen teljesítik.

A QS rendszer szerint összeállított listák a világ legtekintélyesebb egyetemi rangsorai közé tartoznak, amelyeket az IREG (a Nemzetközi Rangsorolási Szakértői Csoport) is elismer. A  CEMS (The Global Alliance in Management Education, eredeti nevén Community of European Management Schools) egyetemek, üzleti iskolák, vállalatok és civil szervezetek nemzetközi együttműködése. Országonként egy egyetemet választanak be, Magyarországot 1996 óta a Corvinus képviseli. A CEMS végzettjei jellemzően kiemelkedő globális karriert futnak be.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.16. - 05:06:21