Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

„A verseny élményét a csapatunk tette teljessé számomra”

2023-12-12 10:30:00

A mexikói Panamericana Egyetem Business and Management (BMCC) 2023 üzleti esettanulmányi versenyén vettek részt alapszakos hallgatóink.

Budapesti Corvinus Egyetem

A versenyen egyetemünket Bozó Anna, Jenei Petra, Pongrácz Alexandra és Kürthy Dóra hallgatóink képviselték, akiket a Cases on International Business Strategy (CIBS) kurzus, valamint a Case Track tárgyak sikeres elvégzése után Matyusz Zsolt, az Operáció és Döntés Intézet docense választott ki és mentorként felelt a felkészítésükért.  

A verseny már itthonról elkezdődött, a csapatoknak ugyanis egy olyan esetet kellett megoldaniuk, amelyet az esemény kezdete előtti héten kaptak meg. A hatnapos verseny során a csapatoknak továbbá egy 4 órás és egy 24 órás esettel is meg kellett birkózniuk, 15 nívós, nemzetközi egyetemről érkezett csapattal versenyezve. „Három teljesen különböző esetet oldottunk meg: egyet az egészségügyi, egyet a szórakoztatóipari és egyet a sport management ágazatokban” – mondja Bozó Anna.  

A verseny hangulatát a sokszínűség jellemezte, mind az esetoldás, mind a közösségi programok terén. Hallgatóinknak lehetősége nyílt a többi diákkal együtt dolgozva megoldani az Altea Emotions cég kihívását, amelynek során egy permanens élménypark létrehozásának lehetőségeit kellett vizsgálniuk. A szervezők, átalakítva a megszokott dinamikát, új, nemzetközi csapatokat állítottak fel, keverve a különböző egyetemek résztvevőit. Ennél a 4 órás esetnél Bozó Anna csapatával első helyet szerzett.   

„Láthatóvá vált, hogy a legnagyobb hírnévvel rendelkező egyetemek diákjai sem különböznek másoktól, nem megközelíthetetlen sem a személyük sem a tudásuk, egyértelműen fel lehet velük venni a versenyt, sőt fel is kell!” – mondja Kürthy Dóra az újfajta felállásról. 

A csapatokkal való közös munka még inkább megmutatta, mennyire fontos az eredeti csapatok összetartása és gyakorlott, jól kialakított esetoldó stratégiája, amelyekre támaszkodva csapatunk sikerrel vette a feladatokat a verseny során. „A verseny élményét a csapatunk tette teljessé számomra. A mentorunk segítségével rátaláltunk arra a folyamatra, ami számunkra leghatékonyabban működik” – meséli Pongrácz Alexandra.  

„A felkészülés során kialakítottunk egy hatékony, közös ötletelési folyamatot, amit magammal vihetek a következő versenyekre is” – mondja Jenei Petra a csapatdinamikáról.  

Az alapos felkészülés és begyakorlott technikák különösen jól jöttek a csapattagoknak, amikor is egy technikai malőr következtében nem tudták megfelelően prezentálni a megoldásukat. „Felkészülésünk során sikerült olyan jól begyakorolnom a reális KPI-ok kiszámolását, hogy amikor élesben a verseny során lefagyott a prezentációnk a kinti egyetem számítógépén és az összes háttérszámításunkat tartalmazó dia eltűnt, sikerült fejből levezetnem azt a zsűrinek, aki roppant mód értékelte ezt, ezzel visszaigazolást adva tudásomról” – mondja Kürthy Dóra. 

Felkészültségükről és megoldásaikról a zsűri is pozitívan nyilatkozott. „Mindhárom esetnél büszkék lehettünk a megoldásainkra, amit igazolt, hogy a zsűri feedback-je minden esetben felettébb pozitív volt” – mondja Bozó Anna. 

A verseny természetesen nemcsak a szakmai részre épült, Anna, Petra, Alexandra és Dóra sok izgalmas és érdekes közösségi programon is részt vettek és maradandó élményekkel gazdagodtak. A lányok eljutottak többek között Tequila városába, ahol betekintést nyertek a tradicionális alkohol készítési folyamatokba.  

„Belekóstolhattunk a helyi zene, tánc, a Día de los Muertos értékei és történetei világába, és több izgalmas várost is felfedezhettünk. A pozitív benyomás ugyancsak vonatkozik az esetekre is, érdekes és kreatív gondolkodást igénylő kihívásokat kaptunk, a kézzelfoghatóság jegyében pedig az eseteket biztosító cégek szolgáltatásait mi magunk is kipróbálhattuk” – meséli a versenyről Pongrátz Alexandra. 

Ezzel Jenei Petra is egyetértett: „Egy olyan élménnyel gazdagodtam, amit nehéz szavakkal kifejezni. Hiszem, hogy ilyen tapasztalatokkal mindenki csak fejlődni tud, és teljes szívemből ajánlom mindenkinek”. 

Gratulálunk a csapatnak, valamint köszönjük a felkészítésben a CIBS kurzus oktatóinak és a Case Tracket végzett hallgatók munkáját! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 05:15:20